Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Alkohol a sexuální útoky. Zdivočelí fanoušci Rangers řádili v letadle

Autor: ija

Rozparádění fanoušci Glasgow Rangers neudělali cestou do Německa dobrou službu slavnému skotskému klubu. Namol opilí vyváděli v letadle, uráželi cestující a nešetřili obscénním chováním a sexuálními útoky vůči letuškám a dalším ženám. Na letišti v Berlíně musela zasahovat policie a záchranka. 

Cestující na sobotní pravidelné lince ze skotského Edinburghu do Berlína neměli právě klidný let. Na palubě se s nimi ocitly rozdovádění skotští rowdies, kteří vyrazili do Lipska na přípravné utkání svých Rangers proti místnímu Red Bullu.

Jak uvedla mluvčí německé policie, několik fanouškům bylo po přistání obviněno ze sexuálních útoků vůči letuškám a cestujícím ženám, dále kvůli opilosti a ničení zařízení letadla. Společnost Easy Jet musela vyměnit řadu zničených sedadel a znečištěných potahů. Očitý svědek potvrdil německým médiím, že na místě byly sanitky a policejní vozy.  Zpáteční let do Edinburghu byl kvůli tomu zpožděn o víc než dvě hodiny. 

Skoti zřejmě už dopředu pili na žal, na stadionu v Lipsku neměli vůbec důvod k radosti. Red Bull totiž nedal jejich Rangers křídla, naopak jim uštědřil debakl 0:4.