Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Murray klidní manželku. Českej s**či? Takhle už mluvit nebude, slíbil

Autor: pan

Vzpomínáte? Bitva o postup do finále na Australian Open před dvěma lety mezi Andy Murraym a Tomášem Berdychem nabídla nejen špičkový tenis, ale i hodně kontroverzní moment. Tehdy ještě snoubenka britského hráče Kim Searsová směrem k českému tenistovi vykřikla větu, za kterou by se styděl i poslední dlaždič. "A máš to, ty za**anej českej s**či!," zahulákala rozjetá slečna na Čecha. Na takové chování však podle Murrayho bude muset zapomenout. „Takhle mluvit nebude, už je to lady," řekl po svém úvodním vystoupení na Australian Open tenista.

V prvním kole Australian Open se světová jednička na postup nečekaně nadřela. S 93. hráčem světa Marčenkem sice Murray neztratil ani set, na kurtu však musel strávit bez deseti minut tři hodiny, než si připsal očekávané vítězství 7:5, 7:6 a 6:2.

Na pozápasovém rozhovoru pak dostal britský tenista i netradiční otázku na to, zda si již jeho manželka Kim zvykla na titul lady, který jí automaticky připadl poté, kdy byl Murray povýšen do šlechtického stavu a stal se sirem.

VIDEO: Inkriminovaný moment ze zápasu Murrayho s Berdychem



"Doufám, že ano. Jen teď při mých zápasech už nesmí nadávat, což se v minulosti několikrát stalo. Ale myslím, že všechno bude v pořádku," říkal úřadující tenisový král.

Narážel tím především na dva roky starou příhodu, která se udála během semifinálového zápasu s Tomášem Berdychem, kdy Kim vykřikla v průběhu prvního setu na českého tenistu větu, kterou lze přeložit jako: "A máš to, ty za**anej českej s**či!"

Své vystoupení navíc opepřila o pár minut později, když se na velkoplošné obrazovce objevila tehdy ještě Berdychova přítelkyně Ester. "Proboha, to snad ne!" vyšlo z  úst Britky.

Murray: Mladé už neznám, propast se zvětšuje

Andy Murray se však věnoval především tenisu a novým tvářím, které se na Australian Open objevují. Jedním z nich je i devatenáctiletý ruský mladík Andrej Rublev, který bude jeho soupeřem ve druhém kole.

 "Když jsem začínal na Tour, znal jsem doslova každého. Jako mladý jsem často koukal na tenis, na turnajích Futures a v juniorech jsem se s nimi pořád potkával. Znal jsem každého hráče i v kvalifikacích," popisuje Murray. 

A pokračuje. "Ale teď? Je tady úplně nová vlna mladých tenistů a propast mezi mojí a touto generací se neustále zvětšuje. Teď, když chci vědět, co mám na určitého hráče hrát, musím si ho dobře nastudovat. Nevím, jak hraje a to se netýká jen mého dalšího soupeře, je jich celá řada. Taková analýza trvá někdy i 45 minut, ale to moje práce, musí to tak být."

"Rubleva jsem před lety viděl hrát a myslel jsem si, že bude hodně dobrý. Má velmi tvrdé a rychlé údery. Musím se podívat na jeho zápasy a zvolit vhodnou strategii. Čeká mě hodně těžká práce," říká o duelu s 152. hráčem světa Murray.