Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bizarní bilance nejdražšího hráče: Pogba v United? Šest gólů a šest účesů

Autor: pod

V zápase proti Liverpoolu se neprezentoval jako nejdražší hráč světa. Záložník Paul Pogba byl naopak nejhorším hráčem Manchesteru United. Zavinil penaltu, navíc mohl být později vyloučený. A hlavně to nebylo poprvé, kdy se mu nedařilo proti velkým klubům. V Anglii je tak teď pořádně pod drobnohledem a na přetřes přichází i jeho chování mimo hřiště.

Pogbův příchod do United byl skutečně velkolepý. Klub připravil společně s Adidasem velkou marketingovou akci a pod heslem „ Pogback “ oznámil obří posilu. Jak známo, Pogba se tím stal také nejdražším fotbalistou všech dob.

I proto je od té chvíle pod velkým tlakem a drobnohledem. A nutno dodat, že pochyby zatím nerozmetal. Pogba sice předvedl několik kvalitníich výkonů, zároveň ale mnohokrát zklamal. A nejvíce právě v posledním zápase proti Liverpoolu.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Liverpool 1:1. Remízu zachránil Ibrahimovic
Video se připravuje ...

Francouzský reprezentant dal zatím za United šest branek. Čtyři v Premier League a dvě v Evropské lize. Jenže za skoro tři miliardy si kupujete hráče, který dokáže rozhodnout ty největší zápasy. A v těch zatím Pogba hoří.

„Celý tým nemůže stát na jednom hráči. Na Paulovi ani na nikom jiném,“ chrání nicméně svého svěřence trenér United José Mourinho .

Dovolil by to Ferguson?

Jenže s tím, jak se Pogbovi (ne)daří na hřišti, se mnohem více probírá také jeho život mimo trávník. Francouz například zaujal tím, že často mění své extravagantní účesy. Dokonce jich za působení v klubu stihl stejně jako gólů. Tedy šest.

Nelze přitom nevzpomenout na legendárního trenéra United Sira Alexe Fergusona. Ten by známý tím, že své hráče hodně hlídal. Když David Beckham odstartoval svoji vlastní módní značku, byl to začátek jeho konce u „rudých ďáblů“. To se Fergusonovi nezdálo.

GALERIE | Podívejte se na Pogbovy účesy v Manchesteru United

Záložník Manchesteru United Paul Pogba účesy pěkně střídá
Záložník Manchesteru United Paul Pogba účesy pěkně střídá

Pogba je v dnešní době pro sponzory a partnery mimořádně zajímavý, je ale otázkou, zda ho to až příliš neodvádí od toho nejdůležitějšího. „Když jsem začínal, sociální sítě nebyly, ale dnes to k fotbalu patří,“ tvrdí Pogbův spoluhráč Zlatan Ibrahimovic.

„Když hrajete za tak velký klub v Premier League, musíte zvládnout tlak 24 hodin denně. Pogba je hráčem, který to zvládne,“ nepochybuje Ibra o svém kamarádovi.

Bude mít na konci sezony Pogba více gólů než účesů?

SESTŘIH Premier League: West Ham - Manchester United 0:2. Zápas ovlivnilo kontroverzní vyloučení
Video se připravuje ...