Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Teď je z tebe Jágr! Kanadský komentátor dostal nečekaný dárek

Autor: kal

Všude samí Jágři! Na mnoha zápasech NHL, kde si česká hokejová ikona zahraje, jsou přítomni i věrní obdivovatelé Jaromíra Jágra. Jejich poznávací znamení? Dres s číslem 68 a na hlavě pověstný sestřih kladenského rodáka z dob jeho začátků v zámoří. Nechyběli ani na středečním zápase Floridy v Calgary (2:5). Velké pozornosti se dostalo fanouškům druhého nejproduktivnějšího hráče v historii NHL. Místní komentátor Roger Millions za nimi dokonce zašel a čekalo na něj milé překvapení. 

Když se horda Jágrů na některém zápase NHL objeví, tak hned vzbudí velký zájem a pokud si toho všimne i česká legenda, tak jim zasalutuje.  Svojí slavnou gólovou oslavu přestal Jaromír Jágr dělat již před lety skalním příznivcům však toto gesto ukáže. 

Naposledy tomu bylo ve středu na zápase Calgary proti Floridě. Těžko šlo přehlédnout partičku vlasatých mániček, když se na utkání usídlila nad vchodem do šaten hostů. Jejich kladenský bůh je tedy nemohl nezaznamenat a tak jim poslal pověstný pozdrav.

Velkou měrou zapůsobila banda Jágrů i na Rogera Millionse, sportovního komentátora z Calgary, který si udělal čas a zašel za ní na tribuny. Na úvod přiznal, že je velice smutný, když stojí mezi partou Jágrů a ani nedostal svůj paruku.

O chvíli později mu však jedna černá vlnitá hříva přistála na hlavě a Millions byl štěstím bez sebe. "Hned se cítím mimořádně," přiznal. "Doufám, že ji Roger neztratí," odvětil mu dallaský Jágr.

VIDEO: Kanadský komentátor Roger Millions dostal od fanoušků Jaromíra Jágra speciální dárek 

Obdiv k hrající legendě berou tzv. "Travelling Jagrs" neboli Cestující Jágři jako životní styl. Jejich skupina se rozrostla pokaždé, když legendární osmašedesátka změnila dres.

Nechybí tak Jágr z Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku, Dallasu, Philadelphie, Bostonu, New Jersey a Floridy. Mezi ně patří Jágři v národních barvách nebo ze zápasů All-star NHL. Dokonce by se našel i ten kladenský.

Není to však o tom, že musí být pouze jeden Jágr z každého týmu. Ke vstupu do společenství Jágrů na cestách je třeba mít ochotu a dost finančních prostředů na cestování po Severní Americe. Dále je třeba vlastnit dres hokejové legendy a paruku jeho mladické hřívy. Na posledním utkání Floridy s Calgary tak bylo přítomno 18 přiznivců čtyřiačtyřicetiletého Kladeňáka.  

VIDEO: Jaromír Jágr vzdává hold svým obdivovatelům