Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Český skokan na lyžích Vančura ovládl bláznivý závod: To jsem ještě nezažil!

Autor: pv

Spravil si chuť. Český skokan na lyžích Tomáš Vančura (20) se poslední dobou hledal, a tak byl ze závodů Světového poháru poslán do 2. ligy na Kontinentální pohár. Zatímco jeho českým kolegům se v elitní soutěži o víkendu ve Willingenu vůbec nedařilo, Vančura zažil dva parádní dny a to měl po ruce jen „kluka na všechno.“

V sobotu Vančura v Kontinentálním poháru v Bischofshofenu skončil na skvělém druhém místě za zkušeným Rakušanem Aignerem. O den později ulétl všem včetně olympijského vítěze Švýcara Ammanna.

Vančura je velká naděje pro český skok na lyžích
Vančura je velká naděje pro český skok na lyžích

Vančurovi se první skok povedl a doletěl na značku 135 metrů a se Švýcarem se dělil o průběžné první místo. Ve 2. kole legendárního skokana předčil díky vysokým stylovým známkám a podruhé v kariéře vyhrál závod Kontinentálního poháru.

Přitom měl v Bischofshofenu na pomoc jen jednoho člena realizačního týmu. „Takové závody jsem ještě nezažil, jel jsem sám s Michalem Šípkem, který byl trenérem, masérem i servisákem v jednom, za to ho musím pochválit. Počasí bylo fantastické a skoky taky, takže jsem si to vše užil, kéž by bylo víc takových závodů,“ radoval se český talent na serveru czech-ski.com.