Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smutek z porážky? Ani náhodou! Číňané slavili narozeniny Šafářové

Autor: pan

Mohl to být dokonalý okamžik. Lucie Šafářová bojovala v den svých třicátých narozenin o účast ve finále turnaje v Tchaj-peji a tedy i o výrazný posun zpět k předním metám na světovém žebříčku. Proti však byla Číňanka Pcheng Šuaj, která českou hvězdu porazila ve dvou setech 4:6, 2:6. To však brněnskou rodačku mrzet nemuselo, domácí pořadatelé se totiž vytasili s parádním gestem.

 Že to Lucie Šafářová myslí s návratem na přední pozice vážně, potvrdila na probíhajícím turnaji v Tchaj-peji. Předvedla zde své nejlepší letošní výkony, které jí pomohly až mezi nejlepší čtyři tenistky. Jejím dosavadním maximem byla druhá kola v Aucklandu, Hobartu i na grandslamovém Australian Open.

Lucie Šafářová s narozeninovým dortemFoto twitter.com

Českou tenistku však v sobotním zápase trápilo především podání, několikrát přišla o servis, v utkání si nepomohla jediným esem, v předchozím souboji s Japonkou Misaki Doiovou jich nasázela hned deset.

Ani semifinálová porážka však nemusela fedcupovou hrdinku z let minulých zvlášť mrzet. Pořadatelé totiž na její slavný den nezapomněli a k narozeninám jí přichystali krásný dort. Řadu gratulací si brněnská rodačka přečetla i na svém twitterovém účtu.

"Děkuji všem za nádhernou oslavu mých narozenin. Je mi třicet, ale cítím se stejně jako ve dvaceti. Moc děkuji za krásná přání," psala česká tenistka na sociálních sítích.

Lucie Šafářová poděkovala všem za přání k narozeninámFoto twitter.com

Šafářové patří v žebříčku 55. příčka, ve čtyřhře je však druhou hráčkou planety za svojí deblovou parťačkou, s kterou vyhrála i nedávno skončené Australian Open, Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Schopnosti a především vzrůstající forma svěřenkyně Františka Čermáka se budou hodit již o příštím víkendu, kdy český tým vyrazí za obhajobou dalšího fedcupového titulu zápasem v Ostravě proti Španělsku. 

Český tenis však bude mít ve finále turnaje zastoupení. Postarala se o to dvojice Lucie Hradecká , Kateřina Siniaková, které v boji o titul změří síly s domácími favorizovanými sestrami Chanovými.

Australian Open: Šafářová slavila s americkou parťačkou titul tanečkem. Podívejte se!
Video se připravuje ...