Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To jste ještě neviděli! Lyžařskou ikonu Vonnovou zfackovali chráničem

Autor: pv

Fanouškům dala možnost nahlédnout do svého soukromí. Lyžařská královna Lindsey Vonnová exkluzivně na televizní stanici Eurosport vystupuje v seriálu Chasing History (Stíhání historie), kde ukazuje, jak se po 322 dnech od těžkého zranění vrátila zpátky do kolotoče Světového poháru. Diváky zavede za oponu lyžařského cirkusu a dojde i na moment, kdy sjezdařku zfackují!

Úvod seriálu mapuje Vonnové nelehký návrat na svah a její strach z opětovného poranění. „Zranění jsou součástí profesionálního sportu. Nikdy nevíte, co se stane. Jsem zvyklá je překonávat, ale tentokrát to bylo nejtěžší. Bylo to frustrující, ale nyní jsem zpět a soustředím se na své cíle překonat rekord v počtu vítězství ve světovém poháru a soutěžit na olympijských hrách. Eurosport sleduje mou kariéru od prvního dne a jsem nadšená, že jeho diváci budou mít bezprecedentní přístup do mého života,“ řekla Vonnová, která se ukáže například během regenerace ve vaně oděná pouze do malých plavek.

Američanka bere vše s humorem, ale jak se blíží její návrat na lyže, tak nervy pracují. Když jí ukazují molitanové chrániče ramene, tak se na ně Vonnová moc netváří. Žena, která jí je vyndavá z podkombinézy, sjezdařku molitanovou výstelkou za trest profackuje. Nejlepší lyžařka současnosti se útoku brání, a pak se tomu nakonec i zasměje.

Vonnová se na nový chránič moc netvářila
Vonnová se na nový chránič moc netvářila

Ve druhé epizodě uvidí diváci návrat Lindsey Vonnové do Světového poháru v Alternmarkt-Zauchensee. Na dříve nezveřejněných záběrech uvidíte opatrnost Lindsey ve startovní bráně a uslyšíte vysvětlení, jak na její mysl působil pád sjezdařky před ní. Přestože Vonnová stále nemůže hýbat všemi prsty, skončila na 13. místě. „Nebylo to špatné, ale chyběla mi agresivita a rychlost,“ povzdechla si Lindsey.

Dojde i na slastný okamžik, kdy v Garmisch-Partenkirchenu dosáhne nezapomenutelného vítězství v teprve druhém závodě po návratu do SP. Tím ale její příběh zdaleka nekončí…