Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Prezident Zeman oprášil běžky. Měl hůlky na sjezd, Hradilek viděl naschvál

Autor: pv

Prezident Miloš Zeman a sport? Tahle kombinace nejde lidem příliš dohromady. Prezident České republiky rád šokuje, a tak se v pondělí během dovolené postavil na běžky a pózoval v bílé stopě. Hodně lidí tím rozesmál a po internetu se to začalo hemžit kolážemi a narážkami na hlavu státu.

V létě Zeman vytahuje na své chalupě na Vysočině oblíbený gumový člun a nechává se unášet zčeřenou hladinou. V zimě je prý aktivnější, alespoň to chtěl předvést v pondělí, kdy se nechal autem dovézt v olympijské bundě ze Soči 2014 k bílé stopě a nazul si běžky. Následně se nechal vyfotit. Video jako důkaz, jestli se dal i do pohybu ale chybí.

Kritika na sebe nenechala dlouho čekat. „Ten fotograf to udělal naschvál? Ponižujíc přistavený auto ve stopě? To vážně ani trochu nepřemýšlej?“ zlobil se vodní slalomář Vavřinec Hradilek, když viděl snímek prezidenta.

Ostatní uživatelé na Twitteru si zase všímali výbavy prezidenta. „Já vím, člověk už by neměl být překvapen, ale proč má Zeman hůlky na sjezd, když je na běžkách?“ ptá se Václav Ágh. Další srovnávají prezidenta s jeho ruským protějškem Putinem, který se nechává zvěčňovat jako akční hrdina. „Jak se snaží Zeman houpat: festival trapnosti. Už chybí, jen aby hrál za nároďák v hokeji a cválal v kimonu s černým páskem na mědvědovi...“ píše Karel Paták.

Jedna z vtipných koláží, kde je ze Zemana skokan na lyžích
Jedna z vtipných koláží, kde je ze Zemana skokan na lyžích