Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemná zpověď! Slavný fotbalista poprvé popsal, jak mu umírala manželka (†34)

Autor: ija

Rio Ferdinand (38) byl úspěšným profesionálním fotbalistou a měl spokojenou rodinu se třemi dětmi, když se mu život obrátil naruby. Není to ani dva roky, co jeho manželka Rebecca prohrála boj s rakovinou prsu a ve čtyřiatřiceti letech zemřela. Bývalý obránce anglické reprezentace tvrdí, že to dodnes nepřebolelo. V dokumentu BBC mluví otevřeně o smrti milované ženy a matky jeho dětí.

Předčasná smrt manželky Ferdinanda zdrtila. V té době měl smlouvu s Queen´s Park Rangers, ale ještě tentýž měsíc ukončil kariéru a stal se rodičem na plný úvazek.  V dokumentu nazvaném Být mámou i tátou mluví o tom, jak se s výchovou tří dětí popral.

V dokumentu BBC promluvil Rio Ferdinand otevřeně o tom, jak po smrti manželky vychovává sám tři děti.
V dokumentu BBC promluvil Rio Ferdinand otevřeně o tom, jak po smrti manželky vychovává sám tři děti.

„Nemyslím, že už to přebolelo, není to snadné. My, fotbalisté, často dlouze řešíme, když kvůli zranění nemůžeme hrát a přijdeme o důležité zápasy. Mluvíme o tom, jako by to byl konec světa. Věřte mi, nedá se to ani v nejmenším srovnat s tím, když musíte přihlížet tomu, jak vaše žena a matka vašich dětí umírá na rakovinu a je jí jen třicet čtyři let,“ líčí fotbalista, který má na kontě 81 startů za anglickou reprezentaci.

„Rebecca byla neuvěřitelně statečná. I když bojovala o život, kvůli dětem nechtěla, aby se cokoli o její nemoci objevilo v médiích. Věděli o tom jen nejbližší přátelé a rodina,“ vysvětlil a promluvil i o tom, že nešlo jen o to vyrovnat se se ztrátou partnerky, ale i o to pomoci dětem překonat těžkou životní zkoušku. Ferdinand má syny Lorenze (10) a Tatea (8) a dceru Tiu, které bude šest let.