Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Po smrti manželky má hokejista Valach strach o dvojčata. K lékaři chodí třikrát týdně!

Autor: pv

V Chomutově si vydělává hokejem, ale milovaná dvojčata má až doma ve Zvolenu. Slovenský hokejista Juraj Valach (28) v rozhovoru prozradil, že po loňské tragické smrti manželky Simony (†22), která zemřela v létě při porodu, chodí jejich děti neustále na pravidelná vyšetření.

Hned když dostane delší volno, sbalí se v Chomutově a zmizí 625 kilometrů do slovenského Zvolena za dětmi Jergušem a Amálkou. „Trenér Vladimír Růžička mi dává někdy o den volna navíc. To se mi pak vyplatí odcestovat domů za dětmi. Je to sice 5 až 6 hodin cesty, ale jsem rád i za to, když je krátce vidím. Jsem přesvědčený, že je to pro ně dobré, když mě vidí,“ tvrdí Valach pro deník Nový Čas a prozrazuje, že na severu Čech u něj dvojčátka ještě nebyla.

„Musí každé dva až tři dny k lékaři na kontrolu, jestli je všechno v pořádku,“ upřesňuje hokejista, který má velkou oporu v podobě své rodiny. „Děti jsou doma, což je velké plus, že nemusí být v nemocnici. Dělá se pro ně vše, aby jim nic nebylo. Tím, že se děti narodily předčasně, jsou náchylnější na respirační onemocnění. Celé dny se jim věnují rodiče,“ říká Valach, jenž byl po roce povolán do reprezentace na Slovakia Cup v Nitře.

Pohřeb Simony Valachové proběhl na zvolenském hřbitově.
Pohřeb Simony Valachové proběhl na zvolenském hřbitově.