Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Prokletý rebel Djibril Cissé končí s fotbalem. Vrhne se na dráhu diskžokeje!

Autor: pv, ČTK

Návrat na trávníky odložil nadobro. Někdejší ofenzivní hvězda Liverpoolu Djibril Cissé vzdal snahu o comeback a v 35 letech definitivně ukončil fotbalovou kariéru. Bývalý francouzský reprezentant chce být nyní diskžokejem.

Cissé, který naposled hrál za Saint-Pierroise v nižší francouzské soutěži, s fotbalem poprvé skončil v říjnu 2015 po operaci kyčle. Od konce loňského listopadu trénoval ve svém mateřském druholigovém klubu Auxerre, ale návrat na trávníky mu nevyšel. „Moc rád jsem byl fotbalistou a doposud byl fotbal celý můj život. Rád bych pokračoval v kariéře, která byla navzdory mým snahám přerušena. Dnes ale musím přiznat, že s fotbalem je konec,“ potvrdil Cissé v rozhovoru pro Yahoo Sport.

„Celým srdcem se vrhnu na kariéru DJ, producenta a konzultanta, stejně tak budu rozvíjet svou značku oblečení,“ plánuje hráč s 41 starty a devíti góly v národním týmu. Cissé během sedmnáctileté klubové kariéry za Auxerre, Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos Atény, Lazio Řím, Queens Park Rangers, Al Gharafu, Kubaň Krasnodar a Bastii nastřílel téměř 250 soutěžních branek.

Provázela ho i krutá zranění, kdy si například v generálce s Čínou na MS 2006 ošklivě zlomil nohu a přišel o šampionát. Ještě dva roky před tím málem přišel o nohu v zápase Premier League, když při střetu s obráncem Jamesem McEveleym utrpěl dvojnásobnou zlomeninu levé nohy a zranění mu přerušilo krevní oběh v noze. Kdyby lékaři kosti nesrovnali hned na místě a čekali na převoz do nemocnice, Cissé by o nohu pravděpodobně přišel.