Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Plážové volejbalistky Sluková s Hermannovou: odhalily svoje soukromí

Autor: pv

Pohoda, klídek a hlavně žádný stres. České plážové volejbalistky Markéta Sluková a Bára Hermannová nechaly fanoušky nahlédnout do svého soukromí během turnaje na Floridě, kde minulý týden hrály. Prozradily nejoblíbenější destinace i místa, kde jim zrovna nechutná.

Skoro pořád jsou na cestách a domů se dostanou během sezony jen na pár dní. Sluková Hermannovou létají po celém světě a nejraději mají exotické destinace jako je například Kapské Město v Jihoafrické republice.

„Myslím, že se obě shodneme, že je to naše vysněná lokalita. Ale určitě je ještě spoustu parádních míst pro život, které jsme ještě neobjevily. Takže to není konečné rozhodnutí. Ale vím, že by to místo muselo být blízko Česka, protože tam mám rodinu a kamarády,“ řekla Bára, která si našla nový byt.

Sice ne v Africe, ale doma v České republice. „Díky lidem, co mám okolo sebe, se mi splnil sen dřív, než jsem čekala. Stěhovat se budu po návratu z USA. Moc se na to těším,“ prozradila Hermannová.

 

To její parťačku po loňském přelomovém roce nyní žádná velká změna nečeká. „Pro mě byl hodně bohatý loňský rok. Provdala jsem se a pořídili jsme si druhého pejska. Letos nečekám nic tak zásadního,“ smála se Sluková.

Obě hráčky si na slunné Floridě užívaly začátek sezony. Na pětihvězdičkovém turnaji ve Fort Lauderdale skončily na 9. místě a přišly si na 8360 dolarů (212 tisíc korun).

„Světová volejbalová federace se snaží přijít s novými nápady. Bohužel, ne vždy je to pro dobro hráčů. Teď umožnila promotérům zvolit si úroveň turnaje podle počtu „hvězdiček“. Těch nejvýše hodnocených není mnoho. Nám se ale bodově ani finančně nevyplatí jezdit na turnaje nižší úrovně. Prize money by nám kolikrát nezaplatilo ani náklady. Proto se soustředíme na podniky, které mají 4 nebo 5 hvězd,“ odhalila Sluková a hned přidala seznam exotických destinací, kam se letos vydají sbírat body do žebříčku.

„Vypadá to asi na Brazílii a Jižní Afriku, kde budeme mít tréninkový kemp. A na konci roku Čína a Thajsko.“ Hlavně v Číně se ale obě plážové volejbalistky trápí s tamní nabídkou jídel. „V Číně je to s jídlem vždy náročnější. Vozíme si tam zásobu plechovek tuňáka, proteinové tyčinky a sušeného masa. Destinací, kde bychom s něčím podobným měly problém, je poměrně málo,“ přiznala Hermannová.