Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tělnatý gólman Suttonu skončil! Při Arsenalu jedl večeři, nahrál tím sázkařům

Autor: ija

Stočtyřicetikilový náhradní brankář Suttonu Wayne Shaw (46) byl hlavním hrdinou pohárového zápasu proti slavnému Arsenalu (0:2). Den po vyřazení však zažil kruté vystřízlivění. Během druhého poločasu přímo na lavičce náhradníků povečeřel. Na situaci, že pořízek a kultovní postava týmu z páté ligy během utkání něco sní, ale jedna ze sázkových kanceláří přijímala sázky v kurzu 8:1. Shaw se ocitl v podezření, že tak sázkařům pomohl a sám se nakonec před začátkem vyšetřování rozhodl v klubu skončit.

Ne střelci obou branek, ani kapitán vítězného Arsenalu, ale Wayne Shaw byl hlavním hrdinou osmifinálového zápasu FA Cupu mezi favoritem z Londýna a fotbalovým „trpaslíkem“ z páté ligy.

Přestože se na hřiště vůbec nedostal, stal se rázem hvězdou a ochotně rozdával desítky rozhovorů. Většinu fanoušků zajímal právě on a na sociálních sítích byl vyhledávanou celebritou. Má kolem 140 kilo, a tak bookmakeři vypsali kurz 8:1 na to, že ho kamery zachytí, jak při zápase jí.

Připustil, že věděl, jaký na něj vypsali kurz, ale popřel, že by si sám vsadil. „My přece nemáme povoleno sázet. Pár kluků mi sice říkalo, že je tam slušný kurz, ale já nesázím. Navíc jsem celý den nejedl a všichni tři náhradníci už byli na hřišti,“ vysvětloval po zápase. A vyložil, co bylo náplní bagety. „Maso a brambory, v poločase jsem si zašel do kuchyně a nechal si to připravit.“

Aféra pak nabrala obří spád. Kvůli možnému porušení pravidel o sázení teď Shaw čelí disciplinárnímu řízení ze strany Fotbalové asociace. Případ prošetří také komise spravující sázkařský trh v Británii.

Pochopení nenašel Shaw, který v týmu působí jako hrající trenér brankářů, ani u kouče Suttonu Paula Doswella. "Nevím, jestli to byla sázka. Ale nepřekvapilo by mě to. Wayne se tím sice stal celosvětovou hvězdou, ale já si nemyslím, že to na nás vrhá nejlepší světlo," řekl. Vzrůstající tlak Shaw neustál. "Sám se rozhodl odejít a my to přijali. Je to smutný konec dobrého příběhu," poznamenal kouč.

Rezervní gólman Suttonu Wayne Shaw umí být veselá kopa.
Rezervní gólman Suttonu Wayne Shaw umí být veselá kopa.