Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ještě před měsícem hrál volejbal za chlapy, teď už Rodrigo válí za ženy!

Autor: zal

Narodil se jako Rodrigo. Ale s dlouhými vlasy, make-upem a jménem Tiffany, jak si začal říkat, mezi volejbalisty nikdy nezapadal. Až teď se mu, nebo spíš jí, splnil sen. Hraje se ženami.

Ještě před měsícem působil brazilský rodák v belgickém mužském týmu Berlare a vždy čekal, až bude moct jít sám do sprchy. Teď už má ale v pase černé na bílém nacionále Tiffany Pereira de Abreu, a to znamená jediné: Podle pravidel mezinárodní unie může nastupovat v ženském týmu.

Také po Tiffany hned sáhl italský druholigový celek Golem Palmi. „Dostali jsme nabídku na hráčku, aniž by nám sdělili její mužskou minulost. Vzal jsem ji pro její kvality. Pro mě to je prostě člověk, který ví, jak se hraje volejbal,“ vysvětlil kouč Palmi Giangrossi.

Tiffany se poprvé pod dámskou síť nižší o 19 centimetrů postavila v neděli a její čísla byla při vítězství 3:1 nad Trentinem působivá – připsala si 28 bodů. „Na osobní úrovni bude mít vždy veškerou mou úctu za všechno, čím si prošla. Ale z hlediska sportu nejsou její fyzické parametry srovnatelné se ženami,“ prohlásila kapitánka soupeře Silvia Fondriest na účet 194 centimetrů vysoké Tiffany.

Ta popírá, že by měla poté, co před čtyřmi lety začala brát hormony a o rok později podstoupila operaci, nějaké výhody. „Neudělala jsem nic špatného. Přála bych si být respektována,“ uvedla dvaatřicetiletá smečařka.

První zápas pod vysokou sítí. Tiffany nasbírala 28 a naštvala soupeřky.
První zápas pod vysokou sítí. Tiffany nasbírala 28 a naštvala soupeřky.