Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Saganův knížecí život: Za byt s výhledem na moře dal čtvrt miliardy!

Autor: pv

Zařadil se po bok sportovních celebrit a nejbohatších lidí planety. Slovenský cyklista Peter Sagan (26) už přes tři roky žije v daňovém ráji v Monaku. Při hledání pro něj „dostupného“ apartmánu se pořádně zapotil. Nejvíc asi když za něj platil balík peněz.

Fenomenální Sagan pochází ze Žiliny, kde mu patří několik nemovitostí včetně obrovské vily, tedy spíše zámku za 3 miliony eur (přes 80 milionů korun). Na Slovensku se mu však na stálo žít nechce, a tak se rozhodl zmizet do daňového ráje.

Snídaně doma na terase v Monaku. Sagan je tady spokojený.
Snídaně doma na terase v Monaku. Sagan je tady spokojený.

„Byl jsem unavený z bydlení po hotelích. Začínalo mě to vyčerpávat. Byt v Monaku je nyní moje základna a vyplatí se to jak kvůli počasí, tak i tréninku a klidu,“ tvrdí Sagan, který má za „sousedy“ například české tenisty Petru Kvitovou , Radka Štepánka, Tomáše Berdycha či Karolínu Plíškovou . Domov je to i pro piloty formule 1. Nejznámější z nich je současný mistr světa Nico Rosberg. Bydlel zde ale i Michael Schumacher.

Najít vhodný a dostupný apartmán v Monaku byl velký problém. „Trvalo mu asi rok, než si našel byt,“ prozradil Peterův otec Lubomír. Cyklista bydlí kousek od jednoho z přístavů v nově postavené rezidenci.

Jeho byt má čtyři pokoje a terasu s výhledem na Středozemní moře. Ceny podobných nemovitostí se pohybují v částkách od 8 do 10 milionů eur (216–270 milionů korun). To je přibližně stejná suma, jakou si Sagan jako nejlépe placený cyklista světa vydělá za sezonu.

Podívejte se na Jágrův luxusní bejvák! Tohle je dům hokejové superstar na Floridě - čtěte ZDE »

Jaromír Jágr připravil pro sebe a svoji přítelkyni Veroniku luxusní hnízdečko. Našli jsme jejich bydlení na Floridě. Jaromír Jágr připravil pro sebe a svoji přítelkyni Veroniku luxusní hnízdečko. Našli jsme jejich bydlení na Floridě.Foto archiv Blesk, taosunrise.com