Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie irského klubu! Kapitán McBride (†27) záhadně zemřel den po slavném vítězství

Autor: ija

Tragická zpráva zasáhla irský fotbalový klub Derry City. Kapitán Ryan McBride (†27) byl nalezen mrtvý ve své ložnici, sotva 24 hodin poté, co dovedl svůj tým k důležitému vítězství 4:0 proti rivalovi z Drogheda United. Příčina smrti mladého fotbalisty není známá.

Pro Derry City je to už třetí tragédie za poslední rok. Loni zemřel v třiatřiceti letech na rakovinu mozku útočník Mark Farren a další člen týmu Josh Daniel přišel o matku, sestru, švagra a dva malé synovce při nešťastné havárii, při níž jejich auto spadlo z hráze do vody.

K domu Ryana McBridea proudí davy šokovaných fanoušků, sociální sítě se plní projevy soustrasti. Nikdo nemůže věřit, že tak krátce po důležitém zápase, který přinesl Derry City čtvrté vítězství v sezoně, přišli o svého kapitána. „Jsme šokovaní smrtí našeho člena Ryana McBridea. Jsme v duchu s jeho rodinou,“ uvedlo vedení nejvyšší irské ligy. 

McBrideův blízký kamarád a hvězda irského výběru James McClean dostal speciální povolení opustit tréninkovou základnu, aby se mohl zúčastnil pohřbu. Jeho žena Erin zveřejnila McBrideovu fotku s popiskem: Nemám slov, je to zničující zpráva.

Podle některých zdrojů se McBride po zápase proti Drogheda United zmiňoval, že mu není dobře, a ihned odjel domů. Příčina smrti se vyšetřuje.