Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dres ze Super Bowlu za 13 milionů se našel. Překvapí vás, kdo ho ukradl!

Autor: pv

Konec pátrání, poklad se našel! Dres amerického fotbalisty Toma Bradyho, ve kterém odehrál letošní Super Bowl, se hledal šest týdnů. Drzý zloděj mu trikot odcizil po utkání přímo ze šatny. Brady už ani nevěřil, že se policii a FBI podaří cennou sportovní relikvii v hodnotě 500 tisíc dolarů (13 mil. Kč.) najít.

Brady pomohl k historickému obratu týmu New England Patriots, když jeho tým prohrával 3:28 a nakonec v prodloužení vyhrál 34:28. V návalu euforie a během rozhovorů se stovkou novinářů neměl americký fotbalista čas hlídat si osobní věci. Hvězdnému quarterbackovi tak byl dres ukraden z tašky, kterou měl v kabině.

V jednapadesátém Super Bowlu porazili New England Patriots Atlantu 34:28 po prodloužení, přestože prohrávali už 3:28.
V jednapadesátém Super Bowlu porazili New England Patriots Atlantu 34:28 po prodloužení, přestože prohrávali už 3:28.

Po zcizeném trikotu začala pátrat městská policie v Houstonu i státní jednotka texaských rangerů. Dres byl nakonec vypátrán díky FBI a mexickým úřadům. Pomohl tip od informátora a žhavá stopa orgány zavedla právě do Mexika. Zjistilo se, že dres odcizil člen zahraničních médií. Jméno podezřelého nebylo zveřejněno.

Vedle dresu z letošního finále se našel na stejném místě také jeho dres ze Super Bowlu z roku 2015. Oba dresy jsou nyní v držení FBI, jež ověřuje jejich pravost.