Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čeští biatlonisté vyměnili pušky za hokejky: Střílej! Ne na terč, na Bimba!

Autor: zal

Jsou to střelci tělem i duší. A když zrovna nekosí biatlonové terče, pálí aspoň do branky. Tak jako včera v Jablonci, kde si to český tým rozdal v tradičním posezónním hokeji.

„Že ti není hanba za takový gól,“ křičí svazový šéf Hamza na Michala Šlesingra poté, co podruhé překonává v brance operujícího Michala Krčmáře. „Byla to haluz. Já vždycky dělám, že to bude fakt dobrá střela, ale pak to nějak sklouzne a on to nečeká,“ vysvětluje »Boušek« svůj fígl, kterým prostřelil reprezentačního kolegu.

Ten se mezi tyče postavil poprvé před třemi lety a gólmanskou profesi si zamiloval. „Nečekal jsem, že je to taková dřina. Fakt mazec,“ říká Krčmář, jenž v brankovišti vládne opravdu neortodoxním stylem, že by i Dominik Hašek koukal.

Čeští biatlonisté si zahráli na hokejové reprezentanty. Šlo jim to znamenitě!
Video se připravuje ...

„Snažím se zabrat co nejvíc prostoru a co nejvíc s sebou mrskat, ať mě nějak trefí,“ přibližuje chlapík s přezdívkou Bimbo a Šlesingr jeho kvality uznává: „Jak hokejku držíme jednou za rok, tak není snadný puk zvednout. Když se tam dokáže rozkleknout a šáhnout někam hokejkou, tak je schopný vychytat většinu z toho, co jde na branku.“

Gabrielu Koukalová i ostatní biatlonistky byste však mezi osmadvacítkou hráčů hledali marně. Na jablonecký zimák našly cestu jen Veronika Vítková a Jessica Jislová, které přijaly roli tet na hlídání a držely palce svým partnerům Lejskovi a Krupčíkovi.

Víc radosti má nakonec červený Krupčíkův mančaft, který maže manko 1:4, v poslední chvíli vyrovnává a následně dominuje v nájezdech. „Tím, jak nehrajeme pravidelně, máme každý slabší a lepší chvilky. A víc máme těch slabší,“ glosuje střetnutí muž zápasu Šlesingr, který zapsal do statistik dva góly a jednu přihrávku.

Jako Jágr! Tak se přelézá přes mantinel.
Jako Jágr! Tak se přelézá přes mantinel.