Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Slováci zuří. Bohatý fotbalový reprezentant unikl trestu, přestože řídil opilý

Autor: pv

Směje se jim do tváře. Slovenský fotbalový reprezentant Vladimír Weiss byl i přes jasné důkazy, že opilý řídil svůj luxusní automobil s dalšími devíti lidmi jako spolujezdci. Z videa policie je patrné, že seděl na místě řidiče a na klíně měl kamaráda. Přesto ho okresní soud zprostil viny! Naštvaným Slovákům se nelíbí, že zákony neplatí pro bohaté.

Žije si jako v pohádce. Weiss hraje za katarský klub Al Gharafa, kde údajně vydělává až 60 milionů korun ročně. Možná už si sám myslí, že je šejk a zákony pro něj neplatí. Loni v říjnu byl nad ránem zastaven policejní hlídkou ve svém luxusním Mercedesu třídy G. Weiss seděl na místě řidiče, ale na klíně měl ještě kamaráda a v autě dalších osm spolujezdců.

Odmítl dechovou zkoušku na alkohol a nechtěl si ani nechat odebrat krev. Podle zákona s ním tedy bylo zacházeno jako by měl automaticky jedno promile v krvi. Přesto byl minulý týden nepochopitelně osvobozen krajským soudem.

Slovenský reprezentant Vlado Weiss řídil opilý
Slovenský reprezentant Vlado Weiss řídil opilý

„Bylo zastaveno stíhání, protože je nepochybné, že se nestal skutek, pro který bylo vedeno trestné stíhání. Usnesení není právoplatné,“ řekl mluvčí soudu. Verdikt hnul žlučí mnoha lidem a zřejmě někdo z policistů nevydržel tu nespravedlnost a zveřejnil video ze zadržení Weisse.

Na záběrech je patrné, že řídí vůz a na klíně má kamaráda. Podle jejich reakcí je zřejmé, že po návratu z večírku byla partička všech deseti lidí opilá. Spravedlnost na Slovensku je ale zřejmě slepá. Vysmáty Vladimír Weiss pak minulý týden po verdiktu vystavil na sociální sítě fotku, jak se opaluje u bazénu v Kataru a napsal tam: „Z Kataru s láskou.“