Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Srbský tenista „práskl" sportovce: Hvězdy Bayernu kouří, Nadal do sebe lil kolu

Autor: ija

Janko Tipsarevič (32) se v televizním rozhovoru rozpovídal o tom, jaké praktiky panovaly mezi špičkovými tenisty. Mluvil o Španělu Davidu Ferrerovi a jeho vášni pro kouření nebo o tom, že Rafael Nadal, když už byl světovou dvojkou, klidně snědl sklenici nutelly a vypil tři litry koly denně. Srb neušetřil ani fotbalisty slavného Bayernu Mnichov, i na ně ví zajímavé věci. 

Janko Tipsarevič, kterého si čeští fanoušci pamatují hlavně díky konfliktu s Radkem Štěpánkem po daviscupovém zápase v roce 2012, býval světovou sedmičkou, teď se ale kvůli zranění potácí na hranici první stovky. Na své tenisové kolegy „práskl" pár zajímavostí…

„Ferrer kouříval, ale před třemi nebo čtyřmi lety toho nechal. Pamatuju si, jak jsme si oba před vzájemným zápasem odskočili na záchod a on měl při tom v puse cigaretu," řekl Srb. „Kouří i třetina fotbalistů Bayernu Mnichov. Vím to, protože jsem s nimi byl v restauraci," dodal.

„A takový Rafa Nadal býval zvyklý sníst sklenici nutelly a vypít tři litry Coca-Coly denně. A to už byl světová dvojka nebo trojka," přidal další pikantní informace.

„Jsou věci, které nejsou pro sportovce zdravé. Já bych například nikdy nekoučoval někoho, kdo pije nebo kouří, ale je to každého volba. Dnes už je to ve většině případů jiné, sportovci se starají o to, co jedí, investují do sebe. Pochopili, že nemá cenu platit si kondičního trenéra, když vykouříte krabičku denně," uzavřel.