Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kdo je tenistka Vondroušová? Hra jako od Federera, miluje Biebera a knihy

Autor: pv

Celý svět píše o senzačním úspěchu mladičké české tenistky. Sedmnáctiletá Markéta Vondroušová v neděli ovládla turnaj v Bielu, do kterého se probojovala z kvalifikace. Byl to přitom teprve její druhý start na okruhu WTA! Sokolovská rodačka se tak rázem stala sportovní celebritou.

V Bielu překvapivě skončily na její raketě zkušené krajanky  Barbora Strýcová  a Kristýna  Plíšková . Ve finále pak zdolala jedenadvacetiletou Estonku Anett Kontaveitovou 6:4, 7:6 a připsala si na konto 43 tisíc dolarů (1,1 milionu korun). Dosud přitom tenisem vydělala necelých 36 tisíc dolarů (900 tisíc korun). Po finále mladá hráčka prozradila, že o peníze se jí postará maminka Jindřiška, která je její největší fanynkou.

K tenisu přivedl Markétu táta David už ve čtyřech letech a hned bylo znát, že má Makule, jak se Vondroušové přezdívá, obrovský talent. Vždyť před pěti lety ovládla celosvětový šampionát tenistek do dvanácti let. O rok později to na nejprestižnějším juniorském turnaji Orange Bowl v Miami na Floridě dotáhla do finále.

Markéta je sympatická mladá dáma
Markéta je sympatická mladá dáma

Není silná jen po tenisové stránce, ale i psychicky. Zůstává chladná i ve vypjatých momentech. Jejím vzorem je velký kliďas a gentleman  Roger Federer , se kterým se dokonce i společně vyfotila. Po vítězství přijde pro Vondroušovou další velký splněný sen. Poprvé se stane členkou fedcupového týmu a to rovnou pro semifinále s USA.

Dalším velkým cílem je účast na grandslamovém turnaji, kam se chce letos probojovat. Nejblíže je nyní French Open a Markéta k němu bude mít hodně blízko. Vždyť se díky výhře z Bielu posunula z 233. místa žebříčku WTA na 117. pozici.

Ve volném čase občas ujíždí na čokoládě a nedávno si nenechala ujít koncert megastar světově pop music Justina Biebera .

Její největší vášeň vás však překvapí. Markéta je totiž velkým čtenářem detektivek! Její příběh ale zatím připomíná spíše krásnou pohádku.