Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sexismus a prodávání žen?! Golfové hlasování pro krásky rozdělilo fanoušky

Autor: ija

Ženský golfový turnaj ShopRite Classic, který se koná příští měsíc v Atlantic City se postaral o skandál. Sponzor turnaje nechal uživatele Twitteru rozhodnout o tom, která hráčka obsadí poslední účastnické místo. Do hlasování vybral čtyři golfistky, a jaká náhoda! Všechny čtyři jsou výjimečně atraktivní! Američanka Blair O´Nealová, Francouzka s indickými kořeny Sharmila Nicolletová, Skotka Carly Boothová i Susana Benavidesová z Bolívie jsou okouzlující sexy dívky. A pořadatelé mají z ostudy kabát, všichni je obviňují ze sexismu. 

Rozhořčení je velké. „Chcete seriózní sport jako je golf degradovat na pouhou soutěž krásy,“ zlobí se fanoušci a soudí, že ženská golfová federace by se měla stydět, když dovolí, aby se něco takového dělo.

Pohledem na žebříček se totiž dá snadno zjistit, že výkonnostně by si účast v soutěži zasloužily úplně jiné hráčky.

Susana Benavidesová je jednou z krásek, které se ucházejí o místo na golfovém turnaji v Atlantic City.
Susana Benavidesová je jednou z krásek, které se ucházejí o místo na golfovém turnaji v Atlantic City.

Anglický list The Guardian napsal: „To je čiré zneužívání, velmi hrubý pokus upoutat pozornost na turnaj a ukázat další příklad, jak je možné prodávat ženy.“

Pobouřeni nejsou ale zdaleka všichni. „Vždyť sport je jen showbyznys, od sponzora je to geniální marketingový tah. Proč by tam zrovna tyhle holky nemohly hrát?“ soudí jeden fanoušek v diskusi na horké téma.