Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Z Buffona se kouří jako z komína! Postup do finále LM slavil s cigaretkou za volantem

Autor: ps

Elegán, gentleman, fešák… Tak se všeobecně mluví o legendě Juventusu Turín gólmanovi Gigi Buffonovi (39). Jenže z části je to optický klam. Zarytý Ital má totiž svoji vášeň, o které se nevědělo – kouří jako rozbitá kamna!

Houževnaté Monako příliš Juventus v semifinále Ligy mistrů neprověřilo. Dvojzápas nejprestižnější klubové soutěže planety prohrálo 1:4 a chvílemi to vypadalo, že by si turínský brankář Staré dámy mohl klidně zapálit. A možná by to i udělal, kdyby to bylo dovolené.

Buffon . Symbol fair play, fotbalového profesionalismu i idol mnoha fotbalových fanoušků totiž šokoval tím, že si po postupu do finále bez servítek vykuřoval. Den po postupovém zápase vyrazil s kamarády do ulic Turína. Sedl za volant, vzal zapalovač a užil si svoji cigaretku. Obrázky okamžitě prolétly celý svět.

Buffon si užívá doušků z cigarety.
Buffon si užívá doušků z cigarety.

Někdo by si mohl myslet, že by se měl Gigi stydět. Ale za co? Vždyť Juventus táhne pro 33. italský titul, v Lize mistrů předvedl minimálně tolik skvělých zákroků, kolik má v krabičce cigaret. Napodobil tak fotbalové raubíře, kteří se nechali s doutnajícím tabákem v ruce či u pusy chytit.

Známým rebelem je bývalý útočník Liverpoolu nebo AC Milán Mario Balotelli . Dalším, kdo sklidil velkou kritiku za kouření, byl třeba anglický záložník Arsenalu Jack Wilshere (hostuje v Bournemouthu).

Kdo ví, jak se počínání hvězdy Juventusu líbí českému viceprezidentovi černo-bílého klubu Pavlu Nedvědovi…