Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Seznamka na Giru! Cyklista zval nápisem na těle ženu na rande. Do kina se nepůjde...

Autor: jip

Osobitým způsobem na sebe na cyklistickém Giru d’Italia upozornil belgický jezdec Victor Campenaerts. Velkým nápisem na vlastní hrudi požádal kamarádku, se kterou se občas vídá, o rande. Aby měl jistotu, že se jeho žádost k dámě dostane, rozepnul si dres na startu i v cílí úterní časovky a ukazoval výzvu do televizních kamer. Výsledek? Oslovená Carlien Cavensová si s Campenaertsem vyrazí. „Ale ne do kina! Tam bych usnula,“ vymínila si.

CARLIEN DATEN? S tímto nápisem na hrudi vyrazil do časovky na Giru d’Italia Belgičan Victor Campenaerts z týmu LottoNL-Jumbo. Dres si pro jistotu zapínal až v době, kdy rozhodčí před ním odpočítával na prstech poslední vteřiny před Campenaertsovým startem.

Doma v Belgii měla bývalá triatlonistka Carlien Cavensová během dne jiné věci na práci než sledovat v televizi cyklistický závod. Shodou okolností se ale díval reportér jednoho místního rádia, který si dal jedna a jedna dohromady.

„Přišla jsem z jednání v práci a mobil jsem měla plný nepřijatých volání a zpráv. Jeden novinář mi volal a všechno mi řekl,“ popsala se smíchem Cavensová.

Její odpověď?

„Přece jsem nemohla říct ne,“ přiznala barvu.

Campenaertse, belgického šampiona v časovce, už nějakou dobu zná. Dřív, během její triatlonové kariéry, jí pomáhal s tréninkem plavecké části.

Podle toho bude jejich rande i vypadat. Cavensová navrhuje oběd a projížďku na kole.

„Těžko ale říct, jestli se mu bude chtít jezdit na kole poté, co na něm teď jezdí denně v Itálii,“ směje se sympatická bruneta. „Hlavně ne do kina. Tam vždycky usnu,“ přeje si.

Jízlivější komentátoři upozorňují na to, že cyklista musel svoji vyvolenou zaujmout humorem, protože udatným výkonem na trati by to nešlo. Campenaerts skončil v časovce devátý od konce, pár soupeřů ho předjelo, na vítěze ztratil skoro jedenáct minut.

Proto nejspíš neměl radost ani jeho tým LottoNL-Jumbo, který vtipné video s cyklistovou žádostí o rande na rozdíl od fanoušků nesdílel.

Nápad není tak originální, jak se na první pohled může zdát. Úplně stejně oslovil před třemi lety právě na Giru jeho kamarád z týmu Jos Van Emden jednu dívku na schůzku. Už jsou z nich manželé.

V Belgii se netradiční žádost o rande stala populární. Rozhlasový moderátor Peter Van de Veire pozval takhle na rande svoji kolegyni Lindu. Fotku umístil na Instagram.

Moc štěstí ale na rozdíl od cyklisty neudělal. „Polib mi,“ napsala si Linda na záda, a pod slova si udělala výmluvnou šipku směrem k opasku.

Victor Campanaerts a jeho vyznání
Victor Campanaerts a jeho vyznání