Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ďuriš promluvil o sebevraždách bývalých spoluhráčů Rajtorala a Bystroně

Autor: pv

Trhá mu to srdce, když si na mrtvé kamarády vzpomene. Slovenský útočník Michal Ďuriš se rozpovídal o tom, jak moc ho zasáhla smrt někdejších spoluhráčů z Plzně Františka Rajtorala a následně i Davida Bystroně, jež se oběsili během jednoho měsíce.

 

Na reprezentačním srazu slovenského národního týmu se nebál promluvit o tragédii, která zasáhla Česko. „S Davidem jsem vycházel velmi dobře. Potkávali jsme se i mimo fotbal. Byl to člověk dvou tváří. V soukromí byl klidný a super člověk. Na hřišti ale uměl všechny vyhecovat a dával o sobě během zápasu hodně vědět,“ řekl na adresu Bystroně pro deník Plus Jeden Den Ďuriš

V lize se David Bystroň prosadil v dresu Baníku Ostrava
V lize se David Bystroň prosadil v dresu Baníku Ostrava

Zavzpomínal i na Rajtorala . „Měl své problémy. Vědělo o nich víc lidí, ale nechci to rozebírat. Je to náročné hlavně pro jeho rodinu. Hodně se o tom už psalo. Ať už mají pokoj…“ povzdechl si Ďuriš a přiznal, že stále nemůže pochopit, proč se oba dva rozhodli pro sebevraždu.

„Za ten společný čas jsme prožili hodně pěkného a úsměvného. Budu na ně vzpomínat jen v dobrém,“ dodal slovenský reprezentant.