Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co přivedlo Woodse za mříže: léky od Dr. House, nebo řádění s kráskou?

Autor: ija

Ještě před pár dny říkal, že se cítí nejlépe za poslední léta. V dubnu absolvoval čtvrtou operaci zad a plánoval návrat k profesionálnímu golfu. A pak přišel pád. Další. Ani ikonické jméno nepomohlo Tigeru Woodsovi, když ho policejní hlídka našla spícího za volantem nastartovaného auta. Slavný golfista vůbec netušil, kde je. Nebyl střízlivý. A tak putoval za mříže.

Řízení pod vlivem návykových látek, tak se jmenuje paragraf, na který policii na Floridě jedenačtyřicetiletého golfistu Tigera Woodse zatkla. Bývalou světovou golfovou jedničku našli kolem třetí ráno za volantem auta. Motor běžel, světla svítila a řidič spal. Když ho probudili, byl podivně zmatený. Mluvil velmi pomalu a nezřetelně a netušil, odkud a kam jede. V jednu chvíli tvrdil, že je na cestě z golfové šňůry v Kalifornii.

Ve vazbě v Palm Beach strávil několik hodin, než ho na kauci propustili. Policie zveřejnila dvě videa. Osmadevadesát minut prvního poskytuje smutný obrázek někdejší golfové megastar, totálně zmatené, podstupující testy na alkohol, zatýkané. Na druhém, kratším videu je vidět stále dezorientovaného bosého Woodse na policejní stanici. Pro fanoušky legendárního golfisty neveselé obrázky.

Druhý den přišlo vysvětlení. Woods prý před jízdou nepil, jeho problémy způsobila reakce na léky. Zjistilo se, že měl předepsané čtyři včetně léku na bolest jménem vicodin.

Dobře ho znají fanoušci televizního seriálu Dr. House, kde je na něm závislý hlavní hrdina. „Chci, aby všichni věděli, že v tom nebyl alkohol. Byla to nečekaná reakce na léky. Neuvědomil jsem si, že mě může jejich kombinace tak ovlivnit,“ omlouval se Woods.

Ještě nedávno si pochvaloval, jak se mu po čtvrté operaci zad, při níž mu lékaři odstranili poničenou meziobratlovou ploténku, daří. „Cítím se nejlépe za poslední roky. Chodím, cvičím, vozím děti do školy a ze školy. Dělám postupné kroky, nikam nespěchám,“ líčil jen pár dnů před incidentem. „Rozhodně se chci vrátit k profesionálnímu golfu,“ ujistil.

Žádné nevěry, prostě si nemůže pomoci

Woodsovo zatčení není zdaleka první skandál, v němž je hlavním aktérem. V roce 2009 měl kuriózní autonehodu před vlastním domem, kdy narazil autem do požárního hydrantu. Díky tomu se provalily jeho nesčetné nevěry, a přestože absolvoval léčbu závislosti na sexu, manželka, švédská modelka Elin Nordegrenová, se s ním stejně rozvedla.

Kariéra muže, který je golfovým profesionálem od svých 16 let a vyhrál 14 majorů, už nikdy nebyla jako předtím. Záblesk šťastného období přišel s novým vztahem s lyžařskou hvězdou Lindsey Vonnovou . Po třech letech se ale rozešli. Oficiálně kvůli hektickému životu obou, ovšem ukázalo se, že Woods podváděl i ji.

„Nejsou to žádné nevěry, on si prostě nemůže pomoci,“ omlouval ho jeden z kamarádů.

Po Vonnové pak sbalil další blondýnku, vnadnou modelku, zpěvačku a příležitostnou herečku Laci Kay Somersovou. V amerických médiích se objevily zprávy, že právě s ní osudnou noc před zatčením pařil v baru.

Kráska, kterou na Instagramu sleduje osm milionů fanoušků, se ale ostře ohradila. S tímhle nehodlá mít nic společného. Na tenhle skandál zůstal Tiger sám. Co to udělá s jeho čtvrt století trvající kariérou, lze jen těžko odhadovat.