Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Co pomohlo Schickovu zázračnému vzestupu? Zachránila ho Hanka

Autor: Jan Haitl

Fotbalista Patrik Schick nastřílel v italské lize 11 branek a tahají se o něj přední kluby v čele s Juventusem. Útočník Sampdorie Janov ale zažil i chvíle, kdy mu do smíchu nebylo. V tu dobu ho nad vodou držela přítelkyně Hana…

Na reprezentační sraz před přípravným utkáním s Belgií a kvalifikační bitvou o mistrovství světa s Norskem dorazil Schick jako hráč, jehož cena se vyšplhala na 660 milionů korun! Cesta za slávou ale byla pořádně rnitá.

V říjnu si sice odbyl ligový debut v základní sestavě Sampdorie Janov a proti věhlasnému Juventusu Turín dokonce oslavil svůj první gól v Serii A, jenže další dva zápasy strávil jen na lavičce! „Ty chvíle nebyly lehké. Trenérovi jsem musel několikrát dokazovat, že patřím do základní sestavy a zasloužím si více prostoru,“ prozradil.

Společně na cestách.
Společně na cestách.

„Měl jsem doma přítelkyni a pana Táborského, takže na ty jsem to občas nějak svaloval. Ne, že bych nadával, jen jsem byl samozřejmě smutný. Tihle dva lidé mi byli oporou,“ vyzdvihl roli půvabné přítelkyně Hany a šéfa skautů ve fi rmě, která jej zastupuje.

Celé období ho nakonec zocelilo! „Nedával jsem najevo nespokojenost a myslím, že v tenhle moment se má situace zlomila. Ukázal jsem, že se přes to dokážu přenést.“ Stal se kometou italské Serie A a zatoužil po něm mimo jiné i Juventus. Do něj podle prezidenta janovského klubu Massima Ferrera dokonce už přestoupil.

Co je na tom pravdy? „Nic k tomu ještě říct nemůžu. Budeme se o tom bavit, až skončí reprezentační sraz,“ dodal Schick.

Přemýšlet o přestupu? To by mi neprospělo, řekl Schick na srazu
Video se připravuje ...