Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Berbr poprvé o svatbě s Damkovou na Floridě. Za svědka šel podnikatel, který zmizel

Autor: šq, mip

Není to nejdůležitější záhada kolem Romana Berbra, ale on sám to téma přiživil. O Dagmar Damkové mluví místopředseda Fotbalové asociace ČR opakovaně jako o polomanželce. Jsou tedy manželé? „Polomanželka říkám proto, že se jmenuje jinak. Ale je to manželka,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport.

Výraz „polomanželka“ poprvé použil Berbr , když mluvil o Damkové , při tiskové konferenci po zadržení předsedy FAČR Miroslava Pelty . O tom, že jsou s bývalou ligovou sudí partneři, se hovoří už několik let. Nyní funkcionář, který má velký vliv, potvrdil, že jsou manželé. A to už delší dobu.

„Brali jsme se ve Spojených státech. U Míry Kříže na Miami. On byl můj svědek,“ popsal Berbr okolnosti obřadu na Floridě. Podnikatel Kříž byl majitelem Viktorie Plzeň a místopředsedou fotbalového svazu. V květnu 2010 za nevyjasněných okolností zmizel.

Berbr hovořil o Damkové: Moje polomanželka informovala předsedu UEFA
Video se připravuje ...

Damková dnes působí v komisi rozhodčích FIFA, Berbrův vliv po odstoupení Pelty znovu posílil, nicméně znovu zopakoval, že ale nemá ambice kandidovat na nejvyšší funkci. „Je to strašidelná práce a nikdy bych předsedu dělat nechtěl,“ tvrdí.

Funkcionář, kterého mnozí považují za největší zlo českého fotbalu, se prý plánuje ze své pozice výhledově stáhnout. „V současné době je česká komora velmi silná a budeme ji držet v tomto složení, ale před koncem mého čtyřletého mandátu bych chtěl odejít a posunout za sebe člověka, který převezme moji roli.“

Místopředseda FAČR Roman Berbr dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku s partnerkou Dagmar Damkovou
Místopředseda FAČR Roman Berbr dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku s partnerkou Dagmar Damkovou

Berbr: Dělat předsedu je strašidelná práce. Chci najít nástupce a skončit
Video se připravuje ...