Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Strýcová zveřejnila útoky fanoušků po prohře: Ty tlustá ubohá šlapko!

Autor: Pavel Novotný

Byla favoritkou. V zápase 2. kola turnaje v Birminghamu se čekalo, že Barbora Strýcová nebude mít se 77. hráčkou planety Australankou Bartyovou tolik práce a vyhraje. Nestalo se. To, co však na českou tenistku čekalo po skončení zápasu, spolehlivě přebilo smutek z porážky.

Není to zdaleka poprvé a vyrovnat se s tím musí prakticky všichni tenisté. A vůbec se nemusí jednat jen o ty ze špičky. Výhružky smrtí, vyvraždění rodiny a podobně dostávají prakticky všichni hráči a hráčky. Autoři? Většinou zhrzení sázkaři nebo fanatičtí příznivci, kteří přišli o peníze či hrdost.

Své o tom ví i dvaadvacátá tenistka planety Barbora Strýcová . Po středeční porážce s Bartyovou toho však bylo na plzeňskou rodačku už moc. Po zapnutí telefonu se na ní "vysypala" řada nenávistných vzkazů včetně těch, které šly hodně za hranu.

Česká tenistka si své pocity tentokrát už nenechala pro sebe. „Tohle nebude veselý příspěvek. Nikdy jsem se neschovávala před fanoušky, ale ráda bych Vám ukázala i pár reakcí, které mi chodí po prohraných zápasech. Jste zklamaní, zapnete telefon a pak...“, psala na svém facebookovém profilu fedcupová šampionka.

Barbora Strýcová se natahuje po returnu
Barbora Strýcová se natahuje po returnu

"Chodí mi i horší věci, třeba výhružky smrtí. Vím, že nejsem jediná, tohle je holt odvrácená stránka tenisu. Pokud se nechcete uzavřít před světem, nejde s tím asi nic moc dělat. Ale uvědomte si, prosím, že i na kurtech běhají lidé," psala Strýcová a uvedla několik příkladů útoků na svou osobu.

"Připravila si mě svojí debilní hrou o peníze, jdi do pr...., strč si raketu do prdele, sežer ho*no, ty ubohá tlustá šlapko."

Podobným útokům čelil i Tomáš Berdych , Roger Federer , Dominika Cibulková , Petra Kvitová , Rafael Nadal i Maria Šarapovová .

Nejvážnějším incidentem mezi hráčem a fanouškem se stal útok na Moniku Selešovou, kterou 30. dubna 1993 bodl nožem do zad pomatený příznivec Steffi Grafové. Rodačka z Jugoslávie se k tenisu sice po nějaké době vrátila, na své výkony z dob před útokem však už nikdy plně nenavázala.