Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pelta na odposleších řeší stavební zakázky: Víš, co myslím? Ne, to nemyslím!

Autor: zal

Vybrali dotační zakázku na opravu hřiště, dostala ji domluvená stavební firma a ta pak zasponzorovala fotbalový Jablonec. Tak prý fungoval mechanismus, který měl pohánět exšéf fotbalu Miroslav Pelta (52).

S náměstkyní ministryně školství Simonou Kratochvílovou se tajně scházel v pražském bytě. Právě tam v lednu policie pořídila nahrávky, ze kterých se zdá, že Pelta dohazoval zakázky firmám, které pak finančně podporovaly jeho klub.

„Ty musíš, to jsou kluci zlatí. Ty mi dávaj ročně dva miliony do fotbalu, protože mě maj rádi a pak chtěj nějakou práci aspoň,“ říká na nahrávkách, které citují Seznam Zprávy, Pelta Kratochvílové.

Miroslav Pelta byl po víc jak měsíční vazbě propuštěný z vazby
Miroslav Pelta byl po víc jak měsíční vazbě propuštěný z vazby

Jeho styl je naprosto nezaměnitelný a skoro to vypadá, jako by se nevědomky snažil zašifrovat sdělení, které své spojce na ministerstvu předává. „Vždycky mi daj, protože já, když jim vezmu tu dvojku na normální hřiště, tak je to prachy, dává mi pojištění, všechno,“ uvádí osobitě Pelta, že dvojmilionovou zakázkou drží stavební společnosti v šachu.

Z odposlechů je zřejmé, že ho některé firmy vytočily, protože si o zakázkách dopisovaly ještě před tím, než je »nezávislá« komise vůbec schválila. „Pak jim to přiděl, pak to někdo spáruje, víš, co myslím, že to bylo, víš, co myslím. Ale to nemyslím, že bys jim to měla zaříznout. Jen chci říct, že jsou kreténi,“ rozčiluje se Pelta a zmiňuje šéfa firmy Prostavby Bublu.

„Tady ten idiot je nebezpečnej. Toho bych se bál. Rozumíš mi, takhle to není dobře, když to dělají ty lidi, to jsou debilové, chápeš,“ dodává expředseda, který strávil měsíc ve vazební věznici a nyní údajně stále odpočívá v Řecku.

Pelta u soudu. Šéf českého fotbalu čekal na rozhodnutí o udělení vazby
Video se připravuje ...