Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Skokan na lyžích Jakub Janda se oženil. Svatbu rozpůlil mezi Itálii a Česko

Autor: pv

Byla to dovolená s velkým životním momentem. Skokan na lyžích Jakub Janda se na italském ostrově Sardinii oženil s partnerkou Barborou. Pro někdejšího vítěze Turné čtyř můstků a Světového poháru to byla druhá svatba.

K moři vyrazili nejen za plavání a chytáním bronzu. Jakub Janda se rozhodl, že si vezme svou přítelkyni Barboru. „My si tady vlastně řekneme jenom svůj slib a pak už budeme pokračovat v České republice, kde budeme mít nějakou svatební hostinu a ty věci kolem pro rodinu, pro babičky. Protože babička mi říkala, že nikam neletí v 82 letech, tak jsem jí říkal, že nemusí. Takže tady si na pláži řekneme jen své ano,“ prozradil Janda pro rádio Impuls v den své pondělní svatby.

Jediné, co mu na ostrově tak úplně nevyhovuje, je počasí. „Na mě je tady moc horko. Já, i když dělám zimní sport, tak zimu doslova nesnáším, nesnáším sníh, ale zase nemám rád velké horko. Já jsem asi taková ta střední povaha, které vyhovuje ten květen až červen v České republice,“ smál se známý skokan na lyžích, kterému Světový pohár startuje v listopadu. Měsíc před tím ho ale čeká další velká výzva – v říjnových volbách bude kandidovat do Poslanecké sněmovny za ODS.

Jakub Janda s manželkou Barborou
Jakub Janda s manželkou Barborou