Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Je mu 9 a je hvězda! Kluivertův syn má smlouvu s Nike a vaří na YouTube

Autor: iSport.cz

Shane Kluivert má svou budoucnost jasně nalajnovanou. Bude z něj slavný fotbalista, takový, jakým byl jeho otec Patrik a jakým se v dresu Ajaxu snaží stát starší bratr Justin. Nakročeno k tomu má výborně, už v devíti letech má vlastního sponzora, hraje ve velké akademii a úspěšný je i na sociálních sítích.

Patrick Kluivert může být na oba své syny hrdý. Osmnáctiletý Justin se v Ajaxu, který se dostal až o finále Evropské ligy, na jaře probojoval mezi stabilní členy základní sestavy. A ještě o devět let mladší Shane? Ten sbírá úspěchy, které jsou na chlapce jeho věku až neuvěřitelné.

Shane hraje za akademii francouzského PSG, kde jeho otec do letošního léta působil jako sportovní ředitel. Do doby, než se probije do A týmu, mu zbývá ještě pěkných pár let, už tak má ale vybudovanou solidní základnu fanoušků. 

Jeho YouTube kanál odebírá na 30 tisíc lidí. Pro ně mladý Nizozemec ukazuje nejen svůj fotbalový um, velkou část jeho obsahu tvoří poměrně překvapivě videa o vaření.

Velké překvapení pak oznámil na svém Instagramu. Už v devíti letech totiž má vlastního sponzora, podepsal velkou pětiletou smlouvu se známou oděvní firmou. Mimochodem, právě na Instagramu už má přes 120 tisíc fanoušků. Málokterý kluk z prvního stupně základy se může pochlubit tím, co zvládl malý Shane. Jen aby svůj hvězdný status potvrzoval dál i na hřišti.

Very proud signed my first contract with @nike 💙

Příspěvek sdílený Shane Kluivert (@shanekluivert),Čec 26, 2017 v 5:01 PDT