Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krutý osud, ale vždy s úsměvem! Golfista se potřetí pere s rakovinou

Autor: pv

Je těžce zkoušený osudem, ale nikdy se nevzdává. Profesionální australský golfista Jarrod Lyle (35) bude muset podstoupit třetí těžkou bitvu s rakovinou. Poprvé mu byla leukemie diagnostikována už v 17 letech. Krutá nemoc se mu objevila ještě v roce 2012. Obě bitvy úspěšně zvládl a vrátil se zpět k milovanému sportu a měl jedno velké přání – aby už měl navždy pokoj od nemocnice a doktorů. To se mu nesplnilo.

Je plný optimismu a nebojí se dalšího souboje se zákeřnou nemocí. Vždyť stále usměvavý golfista Jarrod Lyle už dvakrát rakovinu porazil, tak proč by ji nemohl skolit i napotřetí.

Jako šestiletý poprvé vstoupil na green jako otcův nosič holý. Hra na skvěle střiženém pažitu ho nadchla natolik, že se jí rozhodl věnovat profesionálně. První překážkou za jeho snem byla v sedmnácti letech akutní myeloidní leukemie.

„Byly momenty, kdy jsem si myslel, že jsem mrtvý. Že už se nikdy nevrátím na golfové hřiště. A taky jsem zažil okamžiky, kdy už jsem ani neměl chuť golf hrát,“ řekl tehdy Lyle o své první léčbě.

Když se uzdravil, chuť do golfu se mu vrátila a stal se z něj profesionální hráč. Vedlo se mu dobře až do roku 2012. Krátce předtím, než měla přijít na svět jeho první dcera Lusi, se leukemie vrátila.

Po dalším kole chemoterapií a několika měsících rekonvalescence se hrdina objevil zpátky na greenech a svět opěvoval jeho velký comeback. „Když teď dám tři rány nad par, tak co na tom záleží. Je to úplně nic oproti jednomu dni strávenému na chemoterapii,“ vzpomínal Lyle, který si užíval každý den života strávený v kruhu rodiny anebo na hřišti.

Po nedávných testech v Královské nemocnici v Melbourne se ale dozvěděl, že opět bude muset vytáhnout do boje proti dobře známému soupeři. „Je to další z překážek na mé cestě. Budu bojovat jako nikdo jiný,“ burcoval z nemocničního lůžka statečný Lyle a vzkázal, že rakovinu opět nakope do zadku.

Lyle má před třetím soubojem s rakovinou dobrou náladu
Lyle má před třetím soubojem s rakovinou dobrou náladu