Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Štáfek: Ve Vyšehradu měl hrát i Limberský, v Plzni mu to ale zatrhli

Autor: iSport.cz

Takovou popularitu, jakou získal internetový seriál z fotbalového prostředí Vyšehrad, nečekal ani jeho hlavní tvůrce herec Jakub Štáfek, který ztvárnil hlavní postavu Juliuse Lavického. A mohlo to být ještě zajímavější. V jedné z epizod se měla objevit i současná opora Viktorie Plzeň David Limberský. "Z toho nápadu byl nadšený," říkal v pořadu Česká ulička Michala Hrdličky na Digi TV sedmadvacetiletý Štáfek.

Štáfek, který si v roli rozmařilého fotbalisty Lavického několikrát bere v seriálu na mušku právě zkušeného beka, se nepříliš dobrými vztahy s Limberským netají. "Proběhla mezi námi nějaká mediální přestřelka. David ví, co si o něm myslím, sám jsem mu to i psal," přiznává herec.

"Limberskému jsme dali prostor, chtěli jsme ho využít do videoklipů, měli jsme v plánu udělat díl s jeho účastí. David byl nadšený, ale pak přišel zákaz od vedení Viktorie. Ty to opravdu vůbec nedávaj," pokračoval Štáfek.

Štáfek: Limberský měl hrát ve Vyšehradu. Byl nadšený, shora mu to ale zatrhli
Video se připravuje ...

Kokeš? Další námět pro seriál

Řeč přišla i na kauzu spojenou s bývalým hráčem Viktorie Plzeň Ondřejem Vaňkem, který se zapletl do aféry s drogami. "Že je ´kokeš´ pivo? To je taky super. Tahle parta je bezvadná, je to námět na spousty dalších dílů," směje se Štáfek.

"A taky mladý Čermák a jeho přestup do Plzně. Zaplaťpánbůh, že je živej. V Plzni teď mají docela dobrý kádr," pálí do českého vicemistra seriálový Lavický.

Pokračování ve Vyšehradu

V zajímavé skutečné fotbalové kariéře však může pokračovat i samotný Štáfek. "Ve Vyšehradu mám registračku. Domluvili jsme se, že tam podstoupím letní přípravu. Ten samý den, kdy jsem nastoupil za Vyšehrad proti Vltavínu, jsem o dvě hodiny později hrál i za béčko I.A. třídu. Tam už toho prostoru i šancí bylo více. Jen návštěvnost tam nebyla žádná, béčko nikoho nezajímá," směje se Štáfek.

Jelínek: Gloriola kolem Jágrovy dřiny je nadsazená, Plíšková má na víc
Video se připravuje ...