Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

To je změna! Podívejte se, jak moc tenistka Kvitová od návratu na kurty zhubla

Autor: spo

Zdálo se to jako uspěchaný návrat. Tenistka Petra Kvitová se po prosincovém přepadení, kdy jí neznámý útočník ošklivě pořezal levou ruku, v květnu vrátila na kurty a hned šlo o French Open. Při letmém pohledu bylo znát, že má česká hráčka pár kilo navíc. Nyní je ale zpátky ve formě i na své váze a pomalu se šplhá zpátky na vrchol.

Bylo to skoro jako z pohádky. Jen čtyři měsíce po strašidelném přepadení Kvitová opět naskočila do tenisového kolotoče a na French Open došla po návratu až do 2. kola. Soupeřky, experti i fanoušci byli nadšeni z toho, že Petra je zpět a neskončí s kariérou kvůli poranění levé ruky, ve které drží raketu.

Na French Open bylo znát, že Kvitová ještě není na své ideální váze
Na French Open bylo znát, že Kvitová ještě není na své ideální váze

Na kurtu ale bylo znát, že na sobě potřebuje Kvitová ještě zapracovat, aby se vrátila do někdejší formy. Při podání jí občas vykouknulo v Paříži bříško a nebyla příliš zpevněná. O tři měsíce později je česká hráčka opět ve skvělé kondici a je to znát.

Na turnaji v americkém Stanfordu došla až do čtvrtfinále, kde však prohrála s domácí hráčkou Bellisovou 2:6 a 0:6. Kromě toho, že si Češka připsala na účet 22 045 dolarů (skoro půl milionu korun), je dobrou zprávou, že pomalu, ale jistě míří znovu do špičky. Vždyť více jak před měsícem ovládla turnaj v Birminghamu a vybojovala dvacátý titul v kariéře. Další trofeje určitě přibudou.