Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ronaldo a krácení daní? U soudu ze sebe dělal hlupáka: Nedokončil jsem ani základku!

Autor: spo

Soud chtěl stůj co stůj přesvědčit, že nemá mozkovou kapacitu na to, aby mohl úmyslně krátit daně. Útočník Cristiano Ronaldo (32) nezaplatil ve Španělsku od roku 2011 do 2014 státu odvody ve výši 14,7 milionů eur. Jeho obhajoba byla velice slabá. Asi jako když se malý uličník snaží všechny přesvědčit, že on míčem okno nerozbil.

Možná si myslel, že slova z jeho obhajoby se nedostanou na veřejnost. Ronaldo totiž na sebe prozradil nelichotivé tajemství.

„Všechno jsem zaplatil v roce 2014. Vše o čem se tu mluví, mi nic neříká. Do školy jsem chodil jen šest let. Jediné co mi jde, je fotbal,“ šokoval v soudní síni útočník Realu Madrid. Portugalec dál mluvil o tom, že plně věří lidem okolo sebe.

„Když mi poradci říkají, že v tom není problém, tak jim věřím. Jsou nejlepší a odvádějí dobrou práci. Platím jim dost a mají mojí 100 procentní důvěru,“ řekl Ronaldo a stále také přemýšlí o návratu do Anglie, kde válel v dresu Manchesteru United. „Hrál jsem tam několik let a nikdy jsem s daněmi problémy neměl!“