Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pelta poprvé po propuštění na fotbalové lize: Hele, zatím nemůžu mluvit…

Autor: nem

Severočeský provinční klub. To je to jediné, co exšéfovi fotbalového svazu Miroslavu Peltovi (52) z kopané zbylo. A ještě ho na téhle jeho adrese vykradla v neděli Plzeň (0:1).

Peltova ! Uliční cedule s tímhle nápisem visí nad dveřmi kanceláře »Velkýho čápa« na stadionu Střelnice. Z obří celostátní moci zůstal úsměvný kousek plechu...

Miroslav Pelta, obviněný v kauze údajné manipulace se státními dotacemi, se poprvé od 7. června, kdy byl propuštěn z vyšetřovací vazby (bručel v ní 33 dnů) ukázal na veřejnosti. S manželkou Simonou nemohli propásnout domácí ligovou ouverturu.

Před výkopem popovídal na chodbě s plzeňským generálním manažerem Adolfem Šádkem. Pak se zastavil, rozšafně pozdravil a nad žádostí Blesku o rozhovor zvedl svým nezaměnitelným způsobem obočí. „Hele, nejde to. Zatím nemůžu o ničem mluvit. Všechno pořád běží,“ pověděl Pelta.

Nechtěně tím zabrousil do Čtvrtníčkovy slavné taškařice z odposlechů korupční aféry z roku 2004: „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“ Nicméně tak ozřejmil, že vyšetřování v aféře ještě zdaleka neskončilo. Čili, že i u něj v ní nadále platí: „Mlčeti zlato.“

Pelta se poprvé od propuštění ukázal na veřejnosti.
Pelta se poprvé od propuštění ukázal na veřejnosti.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Plzeň 0:1. Výhru vystřelil Hájek
Video se připravuje ...