Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

TIKI TAKA: Přestup Matějů do Anglie? Výstřel do tmy, obává se Šmicer

Autor: O2 TV SPort

Nebral si servítky. Internacionál Vladimír Šmicer se v pořadu Tiki-Taka na O2 TV sport rozohnil na téma přestupu mládežnického reprezentanta Aleše Matějů z Plzně do týmu Premier League Brightonu. Viktoria dostane jako odstupné skoro 70 milionů korun. Šmicer nechápe, proč ho anglický klub kupuje, když pravidelně nenastupoval ani v české lize.

Na první pohled to vypadá jako skvělý přestup. Odejít z Plzně do týmu nováčka Premier League představuje ohromnou šanci. „Asi v něm vidí potenciál. Berou ho jako druhého nebo třetího hráče na jeho pozici,“ řekl ve studiu agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

To nenechalo chladným Šmicra. „Kdybych věděl, že někam jdu jako dvojka nebo trojka v pořadí, tak nikam nejdu. Mám radši, když jsem jednička, než trojka,“ rýpnul si někdejší hráč Liverpoolu.

„Když hráč nehraje v české lize, tak přece nemůže podepsat v Premier League. To je podle mě výstřel do tmy,“ povzdech si Šmicer a prozradil, jak podobné posily fotbalisté v klubu berou.

„V Liverpoolu nám tam chodili na zkoušku takoví mladí hráči. A to jsme říkali – Hele, to je dřevák – Hráči se na ně dívají, co tu vůbec dělají,“ kroutil hlavou vítěz Ligy mistrů.

Bývalý gólman Martin Vaniak transfer Matějů také nepochopil, ale vyzdvihl práci agentů. „Prodat hráče, který nehraje a ještě za takový prachy, tak to klobouk dolů,“ smál se Vaniak a vtipně kauzu zakončil bavič Miloš Knor. „Nehrát v Plzni a mít možnost jít nehrát do Anglie, tak to asi půjdu.“

TIKI TAKA: Přestup Matějů do Anglie? Výstřel do tmy, obává se Šmicer
Video se připravuje ...