Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak se Bolt připravoval na poslední závody kariéry? Koňak, rum a holky!

Autor: pv

Pověst milovníka divokých večírků nezapřel. Fenomenální sprinter Usain Bolt se na mistrovství světa v Londýně loučil s profesionální kariérou. Pouze na závody se ale nesoustředil a v Anglii si užíval především nočního života. Možná se to odrazilo i na jeho výkonech, kdy nevyhrál závod na 100 metrů a pro zranění nedokončil štafetový závod.

Tenhle rozlučkový šampionát pojal jako jednu velkou párty. Jamajčan Bolt jen pár hodin před závodem na 100 metrů pařil do pěti hodin do rána se svou přítelkyní Kasi Bennettovou ve vyhlášeném nočním podniku v centru Londýna. Celý svět pak sledoval, jak nejrychlejší muž planety neobhájil titul a prohrál s Američanem Justinem Gatlinem i jeho krajanem Christianem Colemanem.

„Nejsem ve formě, abych běžel 200 metrů. Jak jste mohli vidět, start byl špatný. Jsem si jistý, že posledních padesát metrů by bylo špatných taky,“ řekl po závodě Bolt s tím, že se bude soustředit na poslední start kariéry ve štafetě na 4x100 metrů. Nyní se ale na veřejnosti objevilo video, jak sprinterova příprava vypadala. V rodinném domě v Londýně se účastnil párty s grilováním a z plastových kelímků pil drahý koňak a rum. Tančil a líbal se i s přítomnými dívkami. „Hodně s nimi flirtoval a zdržel se až do šesti hodin do rána,“ prozradil britskému bulvárnímu deníku The Sun jeden z přítomných hostů.

Po posledním závodě kariéry pařil Bolt se svou přítelkyní Kasi. Večírky si užíval i během šampionátu.
Po posledním závodě kariéry pařil Bolt se svou přítelkyní Kasi. Večírky si užíval i během šampionátu.

Samotný závod pak skončil pro světového rekordmana, osminásobného olympijského šampiona a jedenáctinásobného mistra světa hodně smutně. Kariéru zakončil s tváří zkřivenou bolestí v závodě, který nedokončil. V polovině posledního sprinterského úseku začal kulhat a pak padl na zem s hlavou v dlaních. Podle lékaře jamajského týmu šlo pravděpodobně o křeč v levém stehenním svalu.

Jak je známo, tak křeče způsobuje i zvýšená konzumace alkoholu. „Udělal jsem pro svůj sport i pro sebe, co jsem mohl. Je čas jít,“ loučil se Bolt a nastínil, jak se těší na život po atletice. „Budu žít normálně. Nebudu trénovat, budu si dělat, co budu chtít. Je to pro mě vzrušující. Budu moct cestovat, kam budu chtít. Nevím, kam se moje kariéra bude ubírat, co budu dělat, ale těším se na to.“ A nebyl by to Usain, aby svůj poslední den v roli profesionálního sportovce nezakončil večírkem. Tentokrát do nočního podniku dorazil v půl jedné v noci a odcházel se svou partnerkou v půl páté ráno.