Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Schumacher se vrací do formule 1! Syn legendárního pilota pojede v otcově voze

Autor: pv

Velký návrat jména Schumacher do kolotoče formule 1 je tady! Syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera nadějný pilot Mick, usedne koncem srpna během Velké ceny Belgie do kokpitu monopostu svého otce.

Osmnáctiletý Mick Schumacher dostal nabídku, aby se při exhibici před Velkou cenou Belgie projel po trati v monopostu stáje Benetton z roku 1994, ve kterém získal jeho otec Michael svůj první titul mistra světa.

Okruh Spa-Francorchamps je osudovým místem v kariéře Michaela Schumachera. Zde poprvé startoval v závodě formule 1 tehdy v barvách týmu Jordan v roce 1991. O rok později na stejném místě poprvé vyhrál závod F1. Celkem na oblíbené trati vyhrál šest závodů, což se žádnému jinému pilotovi nepovedlo.

Jak velkou radost by asi Michael měl, kdyby viděl svého syna Micka, jak v jeho monopostu projíždí závodní okruh, kde se mu v minulosti tak dařilo. Od vážné nehody na lyžích v prosinci 2013 se však Michael Schumacher neobjevil na veřejnosti a rodina si nepřeje zveřejnit, jak na tom sedminásobný mistr světa je po zdravotní stránce.

Monopost Benetton B194, ve kterém Schumacher získal první titul mistra světa formule 1
Monopost Benetton B194, ve kterém Schumacher získal první titul mistra světa formule 1