Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trenér rychlobruslařů se ženil: Novák se Sáblíkovou před oltářem!

Autor: pv, ps

Před čtvrtou zimní olympiádou v roli trenéra Martiny Sáblíkové (30) se rozhodl Petr Novák (69) oženit. O posledním prázdninovém víkendu vyhlásil pauzu v přípravě na novou sezonu a převlékl se z teplákové soupravy do obleku a rozhodl se učinit velký životní krok.

Trenér Petr Novák se konečně rozhoupal a vzal si dlouholetou přítelkyni Jitku, která už možná ani nedoufala, že tento okamžik nastane. Mnohé známé i fanoušky tímto činem rychlobruslařský kouč překvapil, ale šokovat a udivovat okolí, to je jeho oblíbená disciplína. Jako svědka nebo spíše svědkyni měl na obřadu trojnásobnou olympijskou vítězku a mistryni světa Martinu Sáblíkovou , dasítky přátel jako svatebčany.

Ale bavit o svojí už druhé veselce, se příliš nechtěl. „Ano je to pravda, Martina mi svědčila, ale nechtěl jsem, aby se o mojí svatbě někdo dozvěděl. V mém věku už se nesluší o tom bavit,“ řekl trenér v krátkosti pro Blesk.

Čerství novomanželé spolu čtyři roky. Žijí v bývalém vzorovém domě ve Rváčově, což je obec u Hlinska. Novák se tam přestěhoval z Velkého Oseka, když se tam neuskutečnil projekt na zbudování rychlobruslařské haly.

Paní Jitka si ale společných spokojených dní s manželem příliš neužije. Příští rok sedmdesátiletý kouč prohlásil, že dokud nebude stát rychlobruslařská hala, bude Martinu Sáblíkovou stále připravovat na závody. Zatím to ale postavením haly nevypadá moc růžově.

Kouč Novák si bere partnerku Jitku a jako svědkyni má Martinu Sáblíkovou
Kouč Novák si bere partnerku Jitku a jako svědkyni má Martinu Sáblíkovou