Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Proč není na duel s Němci vyprodáno? Gebre Selassie: Viděli jste ty ceny?!

Autor: zal

Kam přijedou, tam je narváno. Jak by ne, vždyť jsou Němci úřadujícími mistry světa. Jenže zítřejší mač v Edenu vyprodaný není. A obránce českého týmu Theo Gebre Selassie (30), ví proč.

Včera, dva dny před výkopem, zbývalo v systému dva tisíce volných vstupenek, dnes jen o pár desítek méně. „Viděl jste ceny?“ odpověděl otázkou Gebre Selassie na dotaz, co říká tomu, že se po lístkách na Německo nezaprášilo. „Asi to lidem přijde drahý,“ dodal smutně.

Výkonný výbor FAČR na návrh své marketingové firmy STES stanovil ceny na mistry světa na 890, 1890 a 2890 korun. Ty nejlevnější za branku už jsou pryč, těch nejdražších na podélné tribuny zbývá přes tisíc.

Vstupenky na Německo

Cena 890 Kč – 0 lístků
Cena 1890 Kč – 537 lístků
Cena 2890 Kč – 1397 lístků
* Pozn.: Stav k dnešní 14. hodině.

„Nemůžu říct, že bych se divil. Také jsem sháněl lístky a kolikrát, když jsem lidem řekl, kolik stojí, tak už se mi ani neozvali zpátky,“ přiznal Theo. Že fotbalová vláda přestřelila, potvrzují i ceny na zápas Severní Irsko – Německo, který se hraje v říjnu. V Belfastu se na světové šampiony půjde za v přepočtu 1270 – 1700 korun.

To, že tribuny v Edenu nebudou zřejmě praskat ve švech, však není jen otázka cenové politiky FAČR. A český obránce Brém si je toho vědom. „Jde to ruku v ruce s tím, že reprezentace neprožívá nějaké extra úspěšné období. Když se k tomu přidá tohle, tak si to asi lidé rozmyslí,“ nezastíral, že fanoušky mohly odradit i výkony Jarolímova mančaftu. Druhým dechem ale Gebre Selassie dodal: „Na jaký jiný tým by měl být vyprodaný stadion?“

Čeští fotbalisté se chystají na kvalifikační utkání s Německem
Čeští fotbalisté se chystají na kvalifikační utkání s Německem

Trénink reprezentace: Češi se na Strahově připravují na Němce
Video se připravuje ...