Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Porod tenisové hvězdy Sereny? Komplikace s embolií a šest dní v nemocnici

Autor: pan

"Všechno je v pořádku, porod proběhl bez komplikací." Tak informovali o porodu tenisové hvězdy Sereny Williamsové zástupci floridské kliniky, kde americká šampionka přivedla 1. září na svět svého prvního potomka. Jak se však ukazuje, zdaleka ne všechno probíhalo podle očekávaného scénáře, což potvrdila i třiadvacetinásobná grandslamová šampionka.

Serena Williamsová strávila po porodu své dcerky Alexis Olympie Ohanian, jak zní celé jméno malé slečny, šest dní v nemocnici. Důvodem byly zdravotní problémy, které měly přímou souvislost s  plicní embolií, s kterou tenisová šampionka bojovala v roce 2011.

Brzy šestatřicetileté tenistce musely být podávány medikamenty bránící vzniku krevních sraženin, které by mohly vážně ohrozit zdraví její i jejího potomka. "Měla jsem mnoho komplikací. Každý den jsem musela brát léky, které mi doktoři určili, nemohli jsme nic podcenit," potvrdila tenistka.

I přes nebezpečí zdravotních problémů se však spoluzakladateli internetové sociální sítě Reddit Alexisi Ohanianovi a jeho snoubence narodilo zdravé dítě. O své štěstí se tenisová šampionka podělila na sociálních sítích. "Seznamte se, to je má dcera Alexis Olympia Ohanian," psala šťastná Serena.

Serena Williamsová ukázala fotky své malé dcerky
Serena Williamsová ukázala fotky své malé dcerky


Že se ostře sledovanému páru narodí holčička, tušila bývalá světová jednička už před řadou týdnů. "Alexis si myslel, že se nám narodí kluk, ale já jsem měla silné podezření, že to bude holčička. Dva týdny před Australian Open jsem zjistila, že jsem těhotná. Po turnaji jsem řekla příteli, že to zcela určitě bude holka, protože mi to bylo naprosto jasné: Hrála jsem totiž ve velmi složitých klimatických podmínkách a dítě mi ani náznakem nedalo najevo, že bych měla mít nějaké zdravotní problémy. Běž do toho naplno, nebo zemři, tak to my ženy máme," říkala s nadsázkou tenistka, která také první grandslamový turnaj roku ovládla.

A hned také ukázala smysl pro humor, když do kolonky udávající výšku a váhu dítěte přidala i další udávající počet grandslamových titulů, kde připsala jedničku na důkaz toho, že  Melbourne ovládla už jako těhotná.

Serena Williamsová ukázala i smysl pro humorFoto profimedia.cz

"Teď je pro mě nejdůležitější mé dítě. Do této doby jsem byla zvyklá se starat jen sama o sebe. O mé zdraví, potřeby. Často si teď říkám: ´opravdu zvládnu být dobrou matkou?´“ přiznává tenistka.

 Už nyní však Serena přemýšlí o návratu na kurty. Objevit by se chtěla právě na Australian Open v roce 2018, kde by ráda obhájila triumf a zaútočila na svůj 24. grandslamový titul. "Stačí však málo. Prohrajete jednou dvakrát a lidé o vás začnou pochybovat. Už mi není dvacet. Buď budu vyhrávat, nebo nebudu hrát vůbec," má jasno tenisová královna.

Jak Serena omylem prozradila těhotenství

Hodně kuriózním způsobem dala Serena Williamsová světu vědět, že se chystá na svět přivést svého prvního potomka. Po svém triumfu na Australian Open v letošním roce nahrávala na svůj twitterový účet několik fotek a omylem do veřejné složky umístila i jednu, na kterém je zachycena s kulatícím se bříškem a nápisem "20. týden".

Když svůj omyl zjistila, snímek rychle smazala. Bylo však již pozdě. Fotka Sereny se bleskově rozšířila po internetu, kde ho postupně převzala všechna světová média. I když se Serena ze začátku pokoušela celou věc bagatelizovat, nakonec přiznala, že Australian Open odehrála již jako těhotná.

Od té doby se na tenisovém okruhu neobjevila, vrátit na kurty by se měla opět v Australii v příštím roce, kde by chtěla zaútočit na svůj 24. grandslamový titul.