Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Češi popíjeli při Davis Cupu! Alkohol? Ne, v láhvi byla cola se solí, hájí Jebavého

Autor: adl

Vypadalo to nadějně, dopadlo to smutně. Čeští tenisté o víkendu nezvládli baráž s Nizozemskem (2:3) a spadli ze Světové skupiny Davis Cupu. Na začátku rozhodujícího zápasu Lukáše Rosola proti Thiemu de Bakkerovi však na české lavičce ještě panovala dobrá nálada. Po internetu začaly kolovat záběry, na nichž kolují mezi hráči plastové láhve coly a deblista Roman Jebavý v dobrém rozmaru dokonce místo rozhodčích zahlásil při jednom míči aut.

Roman Jebavý se bavil především s jedním ze členů realizačního týmu. Když se poté s láhví otočil k vedle sedícímu Adamu Pavláskovi, ten s úsměvem odmítl. Na internetu začali fanoušci v diskuzích u videa řešit, zda nebyl do pití přimíchán alkohol. 

To však odmítl mluvčí daviscupového týmu Karel Tejkal. „Ti, kteří závodně sportují, dobře ví, že se často míchá sladké se slaným. Roman s jedním členem realizačního týmu vyzkoušeli připravené pití – kolu se solí. Kluci ji ochutnávali a soutěžili mezi sebou. Navíc Roman Jebavý seděl na lavičce šest nebo sedm hodin. Kdyby byl opilý, choval by se jinak,“ popsal Tejkal pro tenisovysvet.cz.

Jebavý byl napomínán i rozhodčím. Když se při jedné výměně ozval z české lavičky hlasitý výkřik: „Aut!“, bylo to právě od specialisty na čtyřhru.

Nizozemec si stěžoval u hlavní rozhodčí, neposlušného Čecha přišel napomenout supervizor. Všichni zúčastnění si však situaci vyjasnili. "Rozhodčí přišel přátelsky a bral to s úsměvem,“ vysvětlil Tejkal.

Jebavý si v sobotu v sedmadvaceti letech odbyl premiéru v Davis Cupu, ve dvojici s Adamem Pavláskem ovšem nestačili na pár Haase – Middelkoop a prohráli 1:3 na sety. Přestože český tým po prvním dni překvapivě vedl 2:0 na zápasy nakonec zbývající zápasy prohráli a podruhé v historii opouštějí Světovou skupinu Davisova poháru.

Výměnu lahví od coly zachytily televizní kamery
Výměnu lahví od coly zachytily televizní kamery