Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pochoval manželku i matku. Teď se chce legenda Manchesteru United rvát

Autor: sjs, ČTK

Fotbalový trávník vyměnil za ring. Bývalý obránce anglické reprezentace a Manchesteru United Rio Ferdinand se chce stát profesionálním boxerem. Osmatřicetiletý fotbalista, který ukončil kariéru před dvěma lety, kvůli tomu začal trénovat s britskou olympijskou reprezentací.

Poslední roky pro něj byly krušné. Ferdinand přišel před dvěma lety o manželku Rebeccu, která podlehla ve čtyřiatřiceti letech rakovině prsu, a vdovcovi zůstaly tři jejich děti. Až do letošního léta na ně nebyl sám a s potomky mu pomáhala jeho maminka Janica. I ona však podlehla zákeřné rakovině.

Přesto se statečný Ferdinand nezhroutil a našel si novou partnerku i velkou výzvu – box! „Vždycky jsem byl vášnivým fanouškem boxu. Teď je pro mě tahle výzva skvělou možností ukázat lidem, co všechno je možné,“ řekl bývalý obránce. Rio na sobě nyní tvrdě dře.

Fotbalistu Rio Ferdinand oplakává další velkou ztrátu, zemřela mu matka
Fotbalistu Rio Ferdinand oplakává další velkou ztrátu, zemřela mu matka

„Neberu to na lehkou váhu, protože ne každý má na to být profesionálním boxerem. Ale s touhou uspět a týmem odborníků se to může podařit,“ věří někdejší hvězda Manchesteru United.

Vítěz Ligy mistrů z roku 2008 a šestinásobný anglický šampion není prvním fotbalistou, který zamířil do ringu. Bývalý záložník Sheffieldu United Curtis Woodhouse v roce 2012 získal britský titul v lehké velterové váze. Někdejší německý brankář Tim Wiese je zase od loňska profesionálem ve wrestlingu.