Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Po Mourinhovi doma pojmenovali ulici. Tady neřeší sr**ky se "Special One", řekl kouč

Autor: pav

José Mourinho je polarizující figura, které mnozí fanoušci nemůžou přijít na jméno pokaždé, když si při svých prohlášeních nebere servítky. Jedno se mu ale nedá upřít - je to nesmírně úspěšný trenér. Za celoživotní úspěchy se mu teď dostalo velké ocenění v rodném městě, kde po něm pojmenovali ulici.

Budete li někdy kráčet portugalským městem Setúbal, nehledejte už dle starých map ulici Rua da Saude. Ta teď nese jiné jméno, od středy se zove Avenida José Mourinho . 53letý trenér Manchesteru United si v nabitém kalendáři našel čas na to, aby své rodiště navštívil a plaketu se svým jménem mohl obdivovat osobně.

"Setúbal je jediné město, kde se cítím být sám sebou," prohlásil portugalský kouč s láskou. "Jsem čistokrevný setúbalčan, se všemi kvalitami i problémy. Tohle gesto je pro mě velmi dojemné," neskrýval radost.

"Vracím se do Setúbalu, protože to tady miluji. Jen tady mám přátele, kteří mi říkají Zé, a neřeší nějaké sr**ky kolem přezdívky The Special One," ulevil si Mourinho. Na otázku, zda se po konci trenérské kariéry vrátí do rodného města, ale odpovídat nechtěl.

Myšlenka pojmenovat po Mourinhovi jednu z ulic sahá už do roku 2014. Tehdy zřejmě nejslavnější rodák ze Setúbalu oslavil padesátiny. Realizace celého nápadu ale byla možná až o tři roky později.