Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velmi křehké vztahy! Strýcová spustila lavinu, fedcupový tým je v ohrožení

Autor: as

Pětkrát vyhrály v uplynulých šesti letech prestižní soutěž, jsou z nich vládkyně tenisového Fed Cupu. Jenže vyděšení čeští fanoušci se teď ptají: nerozklíží se tým zevnitř? Nenastal konec veleúspěšné éry?!

Tohle nevypadá na tuctový konflikt. Barbora Strýcová (31) obvinila Karolínu Plíškovou (25) z podrazu, protože jí za zády přebrala trenéra. Ujistila, že na fedcupovou spolupráci to vliv mít nebude, ale „...náš vztah je na nule, už to není moje kamarádka!“

České tenistky s kapitánem Petrem Pálou po příletu do Prahy, kde přijímaly gratulace po zisku další fedcupové trofeje
České tenistky s kapitánem Petrem Pálou po příletu do Prahy, kde přijímaly gratulace po zisku další fedcupové trofeje

Kdo drží s kým

Bohužel, hvězdný výběr kapitána Pály se rozpadá, rozkoly se množí. Hlaváčková odkopla deblovou parťačku Hradeckou a snažila se vsadit na kamarádství se Šafářovou. Zůstala odvržena.

Kvitová vyfoukla Plíškové trenéra Vaňka, ta jakoby na truc sáhla po jejím bývalém mentorovi Kotyzovi. Napětí bylo cítit.

Strýcová se Šafářovou obvinily na nedávném US Open soupeřku Hradeckou z podvodu, že nepřiznala teč míčku.

A Strýcová teď nemůže vydýchat, že jí Plíšková odvábila kouče Krupu...

Fedcupová vztahová pavučina je nyní pořádně zašmodrchaná. Ví se, že Kvitová s Hradeckou jsou nerozlučné parťačky – tenhle svazek je nejpevnější. Šafářová je bezproblémová, ta vyjde s každým. Plíšková měla nejblíže ke Strýcové, jenže s tím je už amen, zůstala odstrčená. Do budoucna se snad nabízí její sblížení s hlavní rivalkou Kvitovou přes jejich trenéry Krupu s Vydrou, kteří spolu léta vedli Berdycha.

Slepí zase tým?

Otázka je, jak budou nyní tenistky reagovat na možná lehce hysterický atak Strýcové. V uplynulých hodinách ji už kritizovaly bývalé spoluhráčky Benešová s Koukalovou (najdete ZDE »). „Nepředpokládám, že by tahle věc měla ovlivnit Fed Cup, který se navíc hraje až za čtyři měsíce,“ vzkázal Petr Pála.

I on ale bude muset v této době šikovně obrušovat hrany a znovu budovat týmového ducha. Nebyl by zdaleka první, komu by se výběr silných individualit rozsypal pod rukama...

Strýcová o přestupu jejího kouče k Plíškové: Je to podraz? Ano!
Video se připravuje ...