Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Legendární Jan Berger má trable s důchodem. Neplatil si sociální pojištění!

Autor: sjs

Je to jedna z největších fotbalových hvězd. Někdejší ikona Sparty Jan Berger (61) měl jít za dva roky do důchodu, ale Správa sociálního zabezpečení zjistila, že dluží na sociálním pojištění, které si ne vždy platil. Penzistou se tak stane až za další čtyři roky.

Fotbalového internacionála Bergra, kterého chtěl koupit za komunismu ze Sparty Real Madrid, a nabízeli mu tehdy astronomický milion dolarů, trable s důchodem netrápí.

„Osobně vítám, že se to oddaluje. Měl jsem jít do důchodu někdy v 63 letech a čtyřech měsících, ale protože jsem trochu zaspal a nehradil si sociální, tak teď doplácím. Tudíž mi to vypočítali na 65 let,“ řekl olympijský vítěz v rozhovoru pro magazín Víkend deníku Právo.

Jan Berger úřaduje v dresu pražské Dukly
Jan Berger úřaduje v dresu pražské Dukly

S přibývajícími léty se rozhodně jako senior necítí. „Teď jsem se možná trochu zbláznil a chci jet v létě na kole do Švýcarska. Za nejstarším synem Honzou do St. Gallenu u Bodamského jezera. To je takových 620 kilometrů,“ prozradil odvážný plán Berger, kterého mrzí, že nejmladší syn Tomáš letos ukončil kariéru v dresu Bohemians.

„Přišel a sdělil mi, že už ho to nebaví. Tak jsem mu řekl, že je dospělý a má dvě děti, tak mu radit nebudu. Leda řeknu, je to škoda, mohl sis kariéru ještě trochu prodloužit. Ale pokud máš dobré zaměstnání, je vše v pořádku.“