Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Cibulková vs. Bouchardová: Prsa, zadek, kalhotky... A tenis? Jedna velká bída

Autor: zab

Víte, co mají společného Dominika Cibulková a Eugenie Bouchardová? Kromě toho, že obě hrají tenis a svého času patřily mezi nejužší světovou elitu i fakt, že v právě skončené sezoně své fanoušky mnohem více než výkony na kurtu zaujaly sexy snímky, kterými pravidelně zásobovaly sociální sítě. Ale výsledky? Na to by jak slovenská, tak především kanadská kráska snad raději zapomněli.

Prakticky přesně před rokem ležel tenisový svět u nohou slovenské hvězdy Dominiky Cibulkové.  Rodačka z Bratislavy po fantastických výkonech ovládla Turnaj mistryň a v březnu letošního roku se její jméno objevilo na čtvrté pozici světového žebříčku.

Senzační rok 2016 jen podtrhla svatbou s dlouholetým přítelem Michalem Navarou. A odborníci měli jasno. Maličká Slovenka má nakročeno i k vítězství na grandslamu. Omyl.

Pomalu končící sezonu 2017 totiž osmadvacetiletá Slovenka hodnotit pozitivně určitě nebude. Od března, kdy dosáhla na zmiňované čtvrté místo světa, jakoby šel tenis na vedlejší kolej.

Dominika Cibulková si dopřává chvíle volna na pláži.Foto Instagram

Tenistka, která si na kurtech vydělala přes 12 milionů dolarů, na sebe mnohem více upozorňovala sexy fotkami, kterými si získávala mezi fanoušky velkou popularitu. Ale výkony na kurtu?

Maximem Cibulkové byly tři vyhrané zápasy v řadě a finále New Havenu, jinak nejčastěji končila hned na druhé soupeřce. Na obhajobu titulu z Turnaje mistryň mohla zapomenout. Už jen k tomu, aby se tam vůbec kvalifikovala, měla zatraceně daleko.

Rok končí s bilancí 26 výher oproti 22 porážkám, na žebříčku se propadla na 26. příčku.

Provokace tenistky Eugenie Bouchardové na Instagramu.
Provokace tenistky Eugenie Bouchardové na Instagramu.

Lesk a bída Eugenie Bouchardové

A co její konkurentka Kanaďanka Eugenie Bouchardová? Ta pomyslný souboj tenisové marnosti nad Cibulkovou jasně "vyhrává".

Na její finálový boj z Wimbledonu 2014 s Petrou Kvitovou, po kterém získala česká teniska svůj druhý grandslamový titul, si asi pamatuje každý. O pár týdnů později se třiadvacetiletá kráska dostala na čtvrté místo světa.

Další sezonu trápily pohlednou tenistku zranění, ale ani po jejich překonání se její výkony vůbec nezvedly. Spíše naopak. A letos?

Sexy tenistka Bouchardová v exotickém rájiFoto Instagram

Pokud si fanoušek rodačky z Montrealu chce zanechat alespoň špetku iluzí, neměl by se na ně snad ani dívat. Jediný turnaj, který Bouchardové vyšel, byl hned ten druhý v Sydney, kde došla do semifinále. Ale pak?

Kromě pár podniků končila z drtivé většiny hned na první soupeřce. A sezonu zakončila opravdu „stylově“. Na posledních čtyřech turnajích vždy vypadla hned s první hráčkou, která na ní vyrukovala…

Pak ani nemůže překvapit její konečná bilance čítající trapných třináct výher oproti jednadvaceti porážkám a potupná 81. příčka na žebříčku.

V jednom však Bouchardová určitě neztrácí. Její twitterový účet sleduje přes jeden a půl milionu lidí a denně jich přibývá.

Není divu. Kanaďanka, stejně jako její slovenská rivalka, totiž svým půvabem rozhodně nešetří a fanoušci se tak mohou těšit alespoň z jejich dokonalých křivek.