Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Alimenty neplatí, ale vydělává balík: Exmanžel Čejkové vyhrál největší šek kariéry!

Autor: top

Nevyhrál, přesto rozbil bank! Golfista českého původu Alex Čejka (46) vydělal za 2. místo na turnaji v Las Vegas 598 400 dolarů – 13,2 mil. korun. Bral tak nejtučnější šek v kariéře!

Rodák z Mariánských Lázní, který hraje pod německou vlajkou a jako trvalé bydliště uvádí právě americké Las Vegas, přišel v neděli o své druhé vítězství na nejprestižnější PGA Tour v životě až v tzv. play off, tedy dodatečném rozstřelu.

Do něj proklouzl díky skvělému výkonu 63 ran v závěrečném 4. kole, který ho katapultoval z 29. příčky až na dělenou první. Nakonec ale na druhé přidané jamce slavil svůj premiérový triumf Američan Patrick Cantlay (25), jenž si přišel dokonce na dvojnásobnou sumu peněz.

Čejka se v Las Vegas blýskl druhým místem.
Čejka se v Las Vegas blýskl druhým místem.

„Jsem trochu zklamaný, protože šanci jsem měl,“ litoval Čejka , jehož jediným prvenstvím zůstává to, které vybojoval před dvěma lety na Portoriko Open. Za něj tehdy inkasoval 540 tisíc dolarů…

Vášnivý rybář Čejka má nicméně už na samotném startu nové sezony vyděláno to samé, co vydoloval dohromady z 28 turnajů v rámci minulého ročníku. A svůj kariérní zisk rozmnožil na celkovou částku 11 981 373 dolarů.

Bývalá manželka Mirka Čejková (55), s níž má dva syny Felixe (16) a Alexe (18), ale opět neuvidí ani korunu. Tuzemský soud sice někdejší moderátorce TV Nova už v roce 2007 přiřkl alimenty ve výši 270 tisíc korun měsíčně, ty ale Čejka neplatí. „Otec mých synů vůči nim neplní ani minimální povinnost. Na jejich výchovu už několik let nepřispívá,“ řekla Čejková Blesku v roce 2015. Alex, který se s placením výživného zabejčil poté, co Mirka už před rozvodem v roce 2005 začala žít se svým pozdějším třetím manželem Markem Vítem, se mezitím oženil s blondýnkou Alyssou a vychovávají spolu jednoho potomka.